keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Juosten uuteen vuoteen

Vanha vuosi meni ja uusi alkoi. En tehnyt mitään lupauksia, koska tavoitteet on jo asetettu ja ne on enemmän kisa/kesä riippuvaisia. Treenata siis pitää joka tapauksessa, jos haluaa jonkinlaista parannusta saada aikoihinsa.

Hyvää uutta vuotta
 Tämä vuosi aloitettiin lihaskuntoilulla ja juoksulla. Lihaskuntoilulla sai hyvän hien pintaan. Teen sellaisia liikkeitä, että voin tehdä ne kotona. Tässä tanko/vaate/tietokonehuoneessa tulee vain vähän kuuma... 

Hiki
Sellainen ropellin voisi olla aika kiva puhaltamaan tuohon viereen. Hikoilun jälkeen oli sitten hyvä lähteä juoksemaan vetoja. Kävelin ensin 20 min, koska muuten sykkeeni karkaavat heti, ja sitten hölköttelin toiset 20 min ennen kuin tempaisin 5 x ~80 m. Sen jälkeen hölköttelin kotiin. Aikaa meni tunti ja matkaa 6,5 km. Jäi aika hyvä fiilis. Sain pidettyä itseni nipussa vetojen aikana eikä askel pudonnut kantapäälle. Toisen vai kolmannen lopussa vähän repsahti, mutta keräsin itseni sitten, eikä sitä vahinkoa päässyt enää käymään.

Kylmää märkää ja pimeetä
Itselleni on hyvin tärkeää, että juoksussa askellus ei mene kantapäälle. Jos näin käy niin se alkaa rasittamaan alaselkääni liikaa ja sitten tulee joka paikka kipeäksi. Eilinen hieronta tuntui kyllä edelleen alaselässä. Vaadin kunnon alaselän käsittelyä, koska se on kaiken kivun ja vaivan juurisyy. Hullulta kuulostaa, mutta tuntuu että päänsärkynikin juontavat juurensa sinne. Ei ollut hierojani kuulemma koskaan käyttänyt tuntia kenenkään alaselkään. Kysyinkin, että alkaako tekeminen loppumaan :D Ei kuulemma. Ristiluun päältä on nyt ihan kosketus arka. Ei se mitään, koska se ansaitsi sen.

Maanantaina kävin tosiaan uimassa sen 1.5 km. Sain sen uitua vaikka välillä tuntui, että se ei lopu ikinä. Kyllä siinä tuli kaikkea tekniikka kikkailuakin tehtyä ja sain teräsmiehenkin matkaani katsomaan vähän miten se menee. Kuulemma ihan hyvin ja käsivetoni ovat aika priimat. Ihanaa! 

Ja sitten Omegaveiviin. iPhonen kanssa ollut lieviä onglemia siihen yhdistämisen kanssa... Kolmatta päivää kyseinen iVehje kokeilussa eikä ole ainakaan vielä vakuuttanut minua. Sori omenan rakastajat :D En ole vielä ainakaan keksinyt siitä sitä juttua, mikä siitä tekeen niin erityisen hyvän. Viikon vielä sitkuttelen sen kanssa sitten palaan onnellisena Nokian pariin.

Se siitä omena avautumisesta, mutta heti helpotti. Omegawave on antanut itselleni ainakin todella hyvä sykealueet, minkä takia päädyin tänään kävelemään 20 min. Toiset 20 min piti koittaa juosta kakkos alueella ja vedot nelosella. Keskisyke oli koko hommasta 142 eli taisin onnistua.

Sykealueet
En oikein tiedä miten omaan niin herkän oloisen sykkeen. Tuntuu, että se pompsahtaa "liian" korkealle turhankin helposti. Ja seuraavallakin tasolla juokseminen on sellaista lönköttelyä. Mistä lie johtuu, että on sellaiset sykkeet. Huonosta kunnosta varmaan...

How I feel
Otin vaan tuon yleiskatsauksen tuohon, mutta jokaisesta on erikseen käppyräkin. Leposyke oli päässyt vähän korkeaksi vitutuskäyrän noustessa, kun taistelin iFöönin ja yhdistämisen kanssa TAAS. Eilen jäi mittaamatta, kun piti päästä töihinkin.

Saa reenaa :D
Olin siis todella hyvässä tikissä tämän päivän haasteisiin. Huomenna jatkuu taas pyöräilyn merkeissä, jos omegawave antaa luvan ;)
2 kommenttia:

  1. Kyllä sillä kotitreenilläkin voi saada hyvän hien pintaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Sitä tuppaa vaan kotona olemaan niin paljon houkutuksia tehdä muuta, että on vähän vaikea saada aikaiseksi.

      Poista