sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Uusi alku

Olipa hyvä lomaviikko ja tuli tarpeeseen. Joka yö mennyt kymmenisen tuntia unta vaikka viime yönä alkoi melkein jo tuntumaan siltä, että olisikan nukkunut vähän liikaa. Yritin nousta jo kahdeksalta, mutta hups nukahdin ja heräsin vasta yhdeltätoista taas. Nyt on toinen päivä, kun ei tunnu, että päähän saattaisi sattua eli olen vihdoin saanut levättyä kunnolla. Aika lailla parempaa ajoitusta ei olisi voinut toivoakaan, koska huomenna pitäisi alkaa treenaamaan taas tosissaan. Tämä päivä on mennyt taas siivotessa.

Joulukoira
Aamut on nyt viikon verran mennyt leikkiessä ensimmäisellä joululahjalla eli Omegawavella. Vielä siitä ei ole ollut varsinaista hyötyä, koska olen velttoillut koko viikon aika huolella. Olenkin vähän testaillut mm. miten jouluna nautitut glögit, punaviinit ym. ovat vaikuttaneet elimistöön eli miltä pieni darra on näyttänyt. Ei se näkynyt oikeastaan pahemmin mitenkään. Todella tarkka laite ja käppyrät olleet mielenkiintoiset. Kohtahan se pääsee tositoimiin samalla kuin minäkin.

Laturissa latautumassa
 

Ostin joululahjaksi teräsmiehelle ja pikkusiskolleni kompressiosäärystimet, niin samalla vaivalla ostin itsellenkin sitten uudet. Puolitoista vuotta vanhat punaisetkin ovat vielä ihan menossa mukana, mutta huomasin pudonneeni pienempään kokoon tässä ajassa. Punaisissa on myös se pyörän rattaan tekemä reikä, joka valitettavasti tuntuu suurenevan. Olen koittanut paikata sitä silmäpakoa sukkahousuista tutulla tekniikalla eli kynsilakalla. Oli myös hassua huomata kuinka säärystimet venyvät pituutta käytössä. Paketissa lukeekin pituudeksi 30-40cm ja ne ovat tosiaan venyneet sen 10cm ja uudet olivat vielä 30cm ja aika hilpeän näköiset töpöt vanhojen rinnalla.

Uudet säärystimet
Vaikka olikin velttoiluviikko niin kävin maanantaina salilla ja poljin 10 min kehitysseuranta testin wattbikella. Hyvältä näytti ja sykkeet olivat 20 pykälää pienemmät kuin lokakuussa oli ollut 3 min testissä. Kunto on siis selvästi parantunut tälläkin veltolla tahdilla. Perjantaina juoksin 6.5 km ja sekin meni paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Laatu korvaa määrän treenit ovat siis toimineet.

Huomenna starttaa ensimmäinen kohti kesää viikko. Luvassa olisi 7 h treeniä:

MA: Uinti ja lihaskuntoilua
TI: lepo (höhö) ja hieronta
KE: juoksu ja lihaskuntoilua
TO: Pyöräily
PE: Uinti
LA: lepo \o/
SU: Pyöräily + juoksu

Ennen joulua jäi hieronta välistä, kun rääkkääjäni oli kipeänä. Kyllä se on nyt tuntunut ehkä eniten alaselän kipuiluna. Olen koittanut venytellä ja voidellut kylmägeelillä, mutta jumissa se on. Onneksi on tiistaina hieronta niin pääsee sitten keskiviikkona juoksemaan taas itsensä jumiin :D

2 kommenttia:

  1. Mulla tulee kanssa alaselkä kipeäksi, erityisesti pitkään ajaessa ja hiihtäessä. Hierojalle pitäisi mennä täälläkin, ajatteli sen kesällä johtuvan pakaroiden jumista. Turha toivo, ettei ne olisi koskaan jumissa. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä syytän kaikesta mun isoa peetä :D se painaakin niin paljon. Pyörällä oon varmaan saanu tän kesällä jumiin, mut siellä trileirillä tuli pientä vinkkiä ajoasentoon ja ajamiseen ni ei oo ollu enää wattypyöräilynkään jälkeen jumissa. Juoksu kyl ottaa edelleen... Mut niin, aina on jumissa joku paikka. Pää jos ei sitten mikään muu.

      Poista