tiistai 27. elokuuta 2013

Syömistä ja juomista

Paljon puhutaan siitä mitä pitäisi syödä ja juoda ja vaikka mitä, että pysyy terveenä ja kunnossa eikä rasita itseään lisäaineilla ym. ympäristömyrkyistä puhumattakaan. Ekologisuutta unohtamatta. Syömisestäkin on tehty tietynlaista tiedettä. Ennen taisi olla helpompaa, kun ei ollut niin paljon vaihtoehtoja. Nykyään itse ainakin hämmennyn välillä kaupassa, kun pitäisi ostaa vaikka jauhelihaa. Ristus niitäkin on nykyään vaikka mitä. Pyrin kyllä ostamaan lihat lihatiskistä ja/tai luomua. Olen todennut vaan luomulihan maistuvan paremmalle.Harmillisesti se sana "luomu" tuotteessa nostaa yleensä myös hintaa. 

Ennen mietittiin myöskin varmaan sen takia syömistä tarkemmin, koska suurin osa tehtiin alusta asti itse. Nykyään on niin helppoa mennä syömään jotain nopeasti, sen suuremmin miettimättä mistähän se jauhelihapihvi tai joku muu on tullut. Mutta tuntuu, että vastuuta koitetaan kuitenkin sysätä koko ajan enemmän kuluttajalle, jotta mietittäisiin työntekijöiden ja eläinten jne. oloja. 

Mitä siis itse syön. Melkein mitä tahansa. En hirveästi jaksa rajoittaa syömistäni, mutta en juurikaan napostele, enää, ja syö herkkuja. Vähitellen oppinut vaan sokerista eroon. Mutta oli se ensimmäinen Atkins kuuri aika kamalaa, tällaiselle onneksi jo entiselle sokerihiirelle, mutta siitä se lähti. Nykyään lähinnä kuvottaa, että laitoin ennen sokeria teehenkin kolme teelusikallista... Annoksien kokoon kiinnitän enemmänkin huomiota. Töissä ei tule liikuttua samalla tavalla, niin pitää koittaa hillitä sitä syömisen määrää.

Aamupala on yleensä teetä ja kaksi leipää. Töissä lounas ja välipala, rahka tai vastaavaa. Kotona joku välipala ja illalla vielä kunnon ruokaa. En käytä mitään kevyt tuotteita, mutta perus valkoisen sokerin olen korvannut jo ajat sitten ruskealla ja nyt löysin kookossokerin. Käytän myös steviaa ja xylitolia. Juon "punaista" luomumaitoa, koska totesin, että maitoyliherkkyyteni katosi, kun vaihdoin homogenoimattomaan "vanhan ajan" maitoon.

Kookosmehu
Terveystuotteista, tai miksi niitä nyt voi kutsua, olen havainnut mm. aloe vera geelin toimivaksi. Tekee vatsalle ja ainakin minun iholle hyvää. Kookosmehusta tykkään muuten vaan ja juon sitä janoon ennemmin kuin pelkkää vettä. Se ei tosiaan muistuta millään tavalla kookosmaitoa. Luotan siihen, että saan ravinnosta tarpeeksi kaikkia vitamiinejä ja hivenaineita eli en jaksa syödä mitään nappuloitakaan.

Urheillessa tulee käytettyä kaikkea jauhetta ja geeliä. Välillä meinaa nekin tulla korvista... Proteiinilisiä en voi kauheasti käyttää, koska kerään tajuttoman nopeasti massaa niillä. Niin kuin teräsmies totesi, että olen enemmän painonnostaja ruumiinrakenteeltani :D Mutta vähän sekoitan Herbalifen proteiinijauhetta palautusjuomaan banaanin, maidon ja mantelivoin seuraksi. Toiminut ainakin tähän asti hyvin.


Kokoelma
Olen tykästynyt Isostarin tuotteisiin juomissa ja geeleissä. Niissä ei ole ihan niin esanssinen maku. Minun mielestä. Ne sopivat myös vatsalleni ja ei ole tullut mitään muutakaan sivuvaikutuksia. Saatavuus on vaan vähän heikko. Fitnesstukusta löysin onneksi todella hyvän valikoiman Suomen mittapuulla.

Sport drink jauhetta käytän yleensä aina lenkeillä 1-3 mitallista puoleen litraan. Riippuu treenin kestosta ja tehosta kuinka paljon laitan sitä. Sitten on nuo tabletit kevyeen treeniin ja niitäkin laitan vain sen yhden puoleen litraan yleensä vaikka purkissa sanotaan kaksi. Endurance jauhetta kokeilin kerran, kun lähdin pidemmälle pyörälenkille. Makuina näissä on sitruuna, appelsiini ja fresh eli greippi. Yllättävän hyviä kaikki, mutta greippi on suosikkini. 

Pikkugeelin olen vetäissyt kerran ja se oli Tirmotrissä. Oli ihan hyvä veto, koska meinasin hyytyä ja juotu merivesi taisi saada mahani voimaan vähän pahoin. Isompia etualalla en ole vielä kokeillut. En koe niille oikein tarvetta sprinteissä.

Kertokaa toki mitä itse syötte ja juotte, koska aina kaipaa hyviä vinkkejä ;) Ja vaihtelu virkistää!

Nyt vähän välipalaa ja juoksemaan muutamat vedot :)

3 kommenttia:

  1. Pitäis varmaan itsekin kirjottaa blogikirjoitus tästä samasta aiheesta...

    Itsellä tuo ruokailu on sitä, että 3 tunnin välein syön + heti treenien jälkeen joko palauttava juoma, tai patukka.

    Herkuttelun sallin itselleni kerran viikossa, mikä tarkoittaa sitä, että saan syödä joko sipsejä tai sitten suklaata. Tällä hetkellä oma kalorin kulutus on niin kovaa, ettei oikeistaan tarvi jarrutella yhtään ruokailu hetkinä. Lounas on mulla yleensä sitä mitä työpaikka ruokala tarjoaa. Siellä on ollut hyvät safkat, kiitos sen tulee syötyä kalaakin paljon.

    Kotona taas sitten syödään koko perhe samaa ruokaa.
    Esim. tänään:

    Aamupala klo 6:00
    Grahampaahto leipää 2kpl
    Juustoa (polar 10%)
    Balkan (kevyt 8%)
    levitteenä Becel

    Välipala klo 9:00
    Leader So lo-carb patukka 61g

    Lounas klo 12:00
    Jauhelihalasange (lunttasin ruokalistasta)
    + Salaattia
    + Joku monivilja leipä (ehkä)

    Välipala klo 14:45
    Peak Body Mega Pro50 (choco) patukka

    Illallinen klo 17:30
    Jauhelihakeitto

    Iltapala klo 20:30
    Maitorahka + ananas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää aika samalta kuin omani :) Paitsi nuo kevyt, 10% ja becel :D
      Leaderin lo-carb patukat on tosi hyviä. Yllättävän hyviä suorastaan. Pitää varmaan kohta taas ostaa niitä, kun Skyrit alkaa olemaan syöty.
      Pitäisi opetella syömään vähän aikaisemmin, kun menee tuo illallinen tuohon iltapalan aikaan ja välipala tuppaa jäämään jos en ole menossa lenkille... Nytkin on vasta jauhelihakeitto porisemassa. Tapa jäi Italian vaihdosta.

      Poista
    2. Nyt viime aikoina oon kyllä alkanut tykkäämään enemmän Fastin protsku patukkoista (masikka ja toffee) kuin myös saman valmistajan protein & recovery. Vaikka kyllä mulla olis ihan jauhettakin proteiinia ja nopeita hiilareitakin, oon vaan NIIN laiska sekoittelemaan niitä. :) Skyr rahkojakin tulee muuten popsittua silloin tällöin.

      Poista