torstai 2. lokakuuta 2014

SI-nivel

Nyt kyllästyin tähän jatkuvaan alaselän kiristykseen. Varasin maanantaina lääkärille ajan ja olin ehtinyt jo miettimään päivällä, että eihän se enää ole edes niin kipeä. Illalla sitten tankotunnin jäätyä väliin intouduin venyttelyn jälkeen pyörimään tangossani keskenäni. Yksi ainut pieni taaksetaivutus vihlaisi niin pahasti, että keräilin itseäni vähän aikaa lattialla selälläni. Totesin, että ei se turhaa ole se tiistain lääkäri.

Vähän jännitti, että tuleeko liikuntakieltoa, lääkkeitä, saikkua vai mitä?! Lääkäri katsoi ryhdin, asennon, onko jaloissa pituuseroa, liikkuvuuden ja totesin kaiken hyväksi, mutta sitten, kun painoi tiettyyn kohtaan alaselässäni, niin sai minut vinkaisemaan kivusta. Siihen totesi vaan, että "kyllä, Si-nivel". Jo aikaisemmin, kun hierojani oli samasta sanonut, oli mieleeni tullut lähinnä insinöörille tutumpi SI-järjestelmä :D En oikein osannut mieltää alaselkään mitään niveliä. No, ei tullut kieltoja tai muutakaan ikävää, vaan lähete osteopaatille. Sekään ei ole ihan selvä mikä se on, mutta jonkinlainen niksauttaja taitaa olla. Viisi kertaa ja ensimmäinen kerta on vasta kolmen viikon päästä, kun aijemmin ei ollut aikoja.

Siellä ne nivelet on (kuva)
Onneksi ei ilmeisesti mitään kauhean vakavaa. Se miten olen vaan saanut tuon nivelen niin jumiin, onkin sitten vähän mysteeri. Aloin vähän pohtimaan mitä se teki lantiolleni, kun tipuin aika pahasti hevosen selästä oikealle lonkalle kymmenen vuotta sitten. En kävellyt sen jälkeen puoleen vuoteen kunnolla ja asiaa ei varmasti auttaneet ne monet kerran, kun kaaduin lumilaudalla juuri ristiselälleni sen jälkeen. Ehkä tuo on se juurisyy, joka nyt kaivautuu esiin kaikkien virheasentojen, lihasheikkouksien ym. alta vihdoin. Ota ja tiedä, mutta odotan todella, että se lakkaa kiristämästä.

Tiedosta helpottuneena lähdin illalla taas suunnistamaan. Saatiin tiimiimme uusi jäsen Elisasta :) Valittiin edellisviikon katastrofista järkyttyneenä helppo reitti järven ympäri, Märkiön, ja selvitettiin se mukavasti alle tunnissa ja matkaa tuli vähän reilu 4 km. Alkuun oli vähän soista ja meinasi kengätkin kastua, mutta sitten päästiin kuivalle kankaalle ja siellä oli kiva mennä. Olin kyllä melkein jo unohtanut miten hyvälle suolla tuoksuu, kun pääsi sitä vielä haistelemaan viimeiselle rastille.

Kaunista

Ryhmäkuva

Elisa oli ottanut pari vähän parempaa kuvaa joihin olin joutunut.

Tuonne jos menisi

OOÄMGEE

Mäkiveto
Eilen kävin vähän pyöräilemässä, mutta ei voinut polkea kauhean kovaa, kun olisi tullut niin kylmä, vaikka olin pukenut ihan tarpeeksi. Ajelin aika rauhassa reilun parikymmentä kilometriä ja pääsin kotiin juuri, kun aurinkokin laski. Ihan virkistävää vaihteeksi. Menin vielä ihan uutta reittiä, kun ollut vähän hukassa pyöräilyinto, niin ajattelin piristää menoa jollain ihan muulla ja kyllähän se kannatti. Jos sitä vielä uudestaan pääsisi edes kerran, ennen kuin pitää kokonaan siirtyä sisälle polkemaan.

Tänään sain baletissa nilkkani kipeäksi, kun olin jo niin väsynyt hektisestä työpäivästä. Jalat olivat turvoksissa, ja jos viime viikolla tossut olivat menneet ihmeen helposti jalkaan, niin nyt oli päinvastoin. Väsähdin ensimmäistä kertaa ja siinä tossuilla kävelyssä pääsi keskittymine herpaantumaan ja asento lysähtämään sen verran, että jotenkin oikea nilkka vähän nitkahti ja nyt se vähän kipuilee. Toivottavasti paranee äkkiä.

Nyt jos menen heti nukkumaan saan jatkettua hyvin koko viikon kestänyttä melkein kahdeksan tunnin yöuni sarjaa :) JESH ehkä se vanha yökyöpeli vielä oppii.
 

4 kommenttia:

 1. Heh, samisvaiva täällä :) Kankkukävely mobilisoi SI-niveltä hyvin. Sitten kun se alkaa aueta, mulla se napsahtelee melkein itsekseen. Olen hoidattanut fysioterapeutilla ja akupunktiolla. Hyvin auttaa, mutta pitää käydä säännöllisin väliajoin, tuntuu uusivan helposti. Joskus voin pitää pidemmän tauon, nyt taas syyskuussa olen käynyt parin viikon välein fyssarilla. Ei mitään vakavaa, hoidettavissa, mutta laittaa kyllä muistamaan lihashuollon tärkeyden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankkukävely? Piti ihan varmistaa etten lukenut väärin :D Se tässä vähän ihmetyttikin, kun tällaiseksi alkoi, kun mm. venyttely ja hieronta on kuulunut aika oleellisena osana viikkoihini viime kesän totaalijumien jälkeen. Hyvä tietää kuitenkin, että toivoa on :) Pitäisi uskaltaa kokeilla taas akupunktiota...

   Poista
 2. Juu et lukenut väärin :) Istut vaan lattialla jalat ja selkä suorana ja liikut eteenpäin ja taaksepäin kankkukävelyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok! Pitääkin kokeilla. Luin oikeasti ensin, että kakkukävely :D

   Poista