perjantai 24. lokakuuta 2014

Niks naks ja selkä paremmaks

Maanantaista ja perjantaista on alkanut muodostumaan punttipäivä. Koitan nyt vähän kerätä voimaa tulevaa kautta varten, jota varsinkin käsistäni uupuu. Uidessa sen huomaa varsin hyvin, kun sunnuntaina laitettiin taas tekniikka kuntoon, niin yläkroppa hyytyy melko nopeasti.

Maanantain salilla tulee tehtyä mm seuraavia:

Mave 5x5, tein sen nyt pelkällä 13 kg tangolla alaselkäni takia
Leuanveto 3 x max JEE sain tehtyä 1 + 2, kun en eka uskonut itseeni
Kulmasoutu kp/tuettu 3x6 7 kg
hk kp 3x6 eli hauiskääntö käsipainoilla 13 kg tangolla, kun olin laiska
takaolkapääsoutu 2x6 5 kg
Pohkeet seisten 4x6 10 kg kahvakuulan kanssa

Leukojen veto tuntui suurimmalta saavutukselta, koska aikaisemmin olen saanut juuri ja juuri sen yhden vähän sätkien. Nyt se ensimmäinen meni yllättävän melkein jopa helposti. Hieman hämmentyneenä pudottauduin lattialle takaisin ihmettelemään havaintoa. Keräsin itseni ja teinkin sitten kaksi putkeen. Maastaveto eli tuo mave olikin sitten se mikä olisi pitänyt jättää kokonaan tekemättä. Olin ajatellut, että ei siitä nyt voi haittaa olla, jos teen sen kevyesti. Tiistain aamuna olinkin sitten niin jumissa oikealta puolelta, että hyvä jos pääsin sängystä ylös. Särki ja kiristi. Pahuksen SI-nivel.

Ihana auringolasku keväältä, kun kaikki alkoi vasta vihertää
Tiistaina oli onneksi pitkään, kolme viikkoa, odotettu osteopaatin käsittely. Se oli aika jännä. Ensin todettiin, että joo-o ei oikeen toimi tuo oikea puoli. Sitten jotain heiluttelua hetki, kun makasin hierontapöydällä selälläni. Tutki ilmeisesti enemmänkin liikkuvuutta. Lopulta piti mennä kyljelleen ja sitten väännettiin hirveään solmuun, osteopaatti teki nopean kevyen "rykäisyn" ja naks toinen puoli ja sama toiselle kyljelle.

Kun pääsin takaisin selälleni, alkoi jossain kohtaa vatsassani tuntua vähän niin kuin elohiiri. Päästessäni takaisin seisomaan piti vähän venkoilla, kun tuntui niin hyvältä! Takaisin töihin mennessä, tuli kipu vaakatasossa vyötärön kohdalle. Seuraavana päivänä oikean jalan pohje oli jumissa ja päkiä oli myös vähän arka kohdasta, josta oli mennyt hermo jumiin puolimaratonilla. Tainnut vaikuttaa myös mielialaan, koska en ole ollut tiistain jälkeen enää niin kärttyinen. Ei se oikeastaan yllätä, kun ei särje, kolota ja jumita koko aikaa jostakin. Parin viikon päästä taas uudestaan.

Kesämuistoja synkkään syksyyn
Muuten tällä viikolla on ollut ihan normi urheilut. Tiistaina ehdittiin nippanappa suunnistamaan ennen totaali pimeyttä ja ensi tiistaina on viimeinen kerta varmaan ihan säkkipimeässä, kun kellojakin siirretään. Keskiviikkona kävin opettelemassa taas uimista 2 km verran. Torstaina baletti ja taisi tosiaan alaselän naksautus auttaa, kun pystyin seisomaan oikeallakin jalalla kunnolla kärkitossuilla. Ja tänään kävin taas kyykkäämässä ja nostelemassa painoja muutenkin.

Ukkonen oli kesällä monta kertaa
Aika normi viikko, joka meni melko sumussa väsymyksen takia. Ehkä ensi viikko on parempi, kun viikonlopulle ei ole varsinaisesti mitään ohjelmaa, niin saa nukkuakin ihan rauhassa, olla vaan ja vähän urheilla tietty ;)

2 kommenttia:

  1. Heiiiii Punttibejbe, mehän mennään ens kuussa sitten yhdessä kyykkäämään! ;)

    VastaaPoista