torstai 7. elokuuta 2014

Harkkakisaa ja oikeeta kisaa

Viimeistä viikkoa lomasta viedään, mutta ei se kyllä mitään haittaa. Kaiken laista tapahtumaa sitä vielä tähänkin on saanut mahdutettua. Itse kävin maanantaina TT226 järjestämässä harjoitustriathlonissa Nokialla. Teräsmies puolestaan kävi eilen Hauhon jokamiestriathlonissa. Kotityöt eivät ole suuremmin edistyneet, mutta kyllä sitä nyt jotain on jo saanut aikaiseksi. Voi vaan käydä niin, että kaikki mitä suunnitteli ei taaskaan toteudu :D

Maanantai oli yllättäen lämmin päivä, kun iltasella lähdin harkkatriathloniin. Paikka oli Linnajärven uimaranta ja se oli minulle ihan vieras mesta. Onneksi Jaanaba tulikin sinne opastamaan minne uidaan ja mitä tehdään jne. Uinnin rantautumisesta varoitteli, kun siinä kasvoi kaikkea vesiheinää ja muuta. Nyt oli myös loistava tilaisuus testata ennen oikeaa kisaa kellon triathlon ominaisuutta. Ei ollut meinaa aavistustakaan miten lajinvaihto tapahtuu siinä jne. Paikalla oli ainakin yksi, jolla oli samanlainen V800 ja neuvoi sitten miten helposti homma toimii. Se on sitten eri asia miten muistan plärätä kellon kanssa kisatessa...

Vietiin pyörät telineeseen ja muut releet paikoilleen ja lähdettiin uimaan verraksi uinnin lähtöpaikalle, joka oli jonkun yksityisen laiturin edestä. Onneksi mentiin siitä mistä tullaan uinnissa rantaan, niin ei tulleet heinät yllätyksenä. Ne olivat melko veemäiset, kun tarttuivat niin pahasti kiinni käsiin, jalkoihin ja kelloon. Niiden takia olin päättänyt uida märkäpuvussa vaikka vesi olikin lämmintä. Se kun ne kasvit eivät pääse suoraan iholle vähentää itselläni ainakin paniikin mahdollisuutta. (Seuraavat neljä kuvaa otti Timo Sokka)

Jaanaban kanssa kohta uimaan

Au au au kiviä

Asentoon asettautumista

Maantiejyrä tulee
Uinti meni ihan näpsäkästi, mutta heinät stoppasivat vauhdin itselläni aika totaalisesti, kun ole sellaiseen tottunut, niin tiennyt oikein miten niistä selvitä kunnialla. Pyörälle oli vähän matkaa ja hiekkatie sinne aiheutti vähän pientä kipua jalkapohiin, selvisin kuitenkin :D Pyöräily oli melko mäkinen, mutta sain silti pidettyä aika hyvän vauhdin. Juoksu lähti yllättävän kepeästi, unohdin vain ottaa satulan takaa juomapullon mukaan, joten jano vaivasi aika pahasti. Pyöräilyssä en ollut ottanut kuin pari pientä huikkaa pullosta, kun matka oli niin lyhyt. Ei pystynyt, kun olisi jäänyt muuten niin paljon...

Aikaa koko hommaan meni juuri ja juuri alle 50 min eli virallisten tulosten mukaan 49:56. 

Uintiin meni kelloni mukaan 7:31 ja ensimmäiseen vaihtoon 2:35 eli onnistuin jotenkin sen kanssa. En kyllä muista yhtään missä kohtaa painelin nappuloita, mutta suunnilleen. Pyöräilystä tullessa unohdin pysäyttää kellon vaihtotilaan, mutta pyöräilyyn meni ~18 min ja risat pyörän mittarin mukaan eli vaihto kesti reilun minuutin. Juoksun jyräsin sitten 20 min ja siihen tuli vähän ekstraa, kun meinasin juosta harhaan :D Onneksi Jaanaba oli varoittanut, että siinä ison parkkipaikan kohdalla voi mennä ainoastaan huti, kun kävelytie haarautuu. Lähdinkin juoksemaan väärään suuntaan, kunnes noin 20 m myöhemmin aloin katsomaan, että nyt lähtee kyllä tie ihan väärään suuntaan ja hetkinen tämä taitaa olla se parkkipaikka. Onnekseni näin vielä punaisen haalarin menevän kauempana sinne oikeaan suuntaan niin tajusin stopata välittömästi ja juosta takaisin oikealle reitille, niin ei tullut totaali eksymistä :D Hiton hyvä treeni kaikinpuolin ja keskisyke 165. Tällaisia pitää saada meidänkin seuralle.

Tiistaina käytiin uimassa ja kellumassa Sääksissä illalla. Elisakin oli lähdössä kokeilemaan triathlonia Hauholle, joten hänkin tuli testaamaan kuinka uinti sujuu. Hyvin sujui :) Lämpimässä vedessä tuli kelluttua yhteensä tunti ja pidettyä kunnon torikokous keskellä järveä. Uimista tuli oikeasti vain puolisen tuntia. Kivaa tuollainenkin vaihteeksi ja sain tarvitsemaani rauhallista treeniä.

Keskiviikko aamuna teräsmies huolsi yhden pyörän ja sitten alkoi kisan jännittäminen. Taisi hermoilu tarttua minuukin... Kolmelta pakkasimme kamat autoon ja lähdettiin Hauhoa päin. Matkalla käytiin Tiiriön ABCllä Hesessä tankkaamassa. Tuli itsekin syötyä kunnon ähky... Hauho lähestyi, mutta Google maps päätti ohjata meidät jonkin maatalon pihaan. Tosi kiva. Sitten mentiin loppumatka Nokian navilla onnellisesti perille.

Vaihtoalue
Perillä ensimmäisenä hoidettiin teräsmiehen ilmoittautuminen ja kun päästiin takaisin autolle löydettiin Elisan mies kasaamassa heidän pyöriään. Sitten tavarat vaihtopaikalle ja jonottamaan naisten vessaan. Oli melkoinen jono, mutta ei siinä onneksi mennyt kauaa. Tämän jälkeen, kun todettiin vielä, että kaikki on vaihdossa paikoillaan lähdettiin kohti rantaa. Uintipaikka paljastui mutaiseksi ja matalaksi, onneksi ei itse tarvinnut uida :D 
 
Porukka valuu veteen


Yleisen sarjan lähtijät


Yleisen startti


Ikäsarjat




Teräsmies nousemassa vedestä, jos kuvasta nyt jotain näkee...
Rannasta oli aika pitkä matka ylämäkeen vaihtoalueele. Juoksin teräsmiehen rinnalla mäen ylös ja kipitin siitä pyöräilyn alkuun.

Menossa

Tulossa
Vaihdossa


Sitten siirryinkin jo katsomaan, kun yleisen sarjan miehet tulivat maaliin räkä poskella. Sitä oltiin kiskottu menemään ihan huolella oli ne niin puhki. Kai Söderdahl voittajana ajalla 31 min.


Mitä lyhyempi matka, sitä rankempi se on
Teräsmies tuli maaliin niin yllättäen, että en saanut kuvaa, vaikka olin valmistautunut siihen... Hänen aikansa oli 42:49. Aika hyvä melkein kylmiltään :D 

Kisa oli kisaajien mielestä ainakin hyvä ja minunkin silmiin se näytti todella hyvin toteutetulta ja järjestetyltä chippeineen. Parasta oli ehkä se, että mahdollisimman moni pyrittiin kuuluttamaan vahdoissa ja maalissa. Siitä pisteet, koska se piristää kummasti, kun kuulee oman nimensä ja muuta informaatioo siitä missä mennään. Hinta laatusuhteeltaan todella hyvän oloinen kisa. 

Nyt on vähän darrainen olo, kun päästiin kotiin niin myöhään ja tuli nukuttua pitkään. Jotain pitäisi varmaan tehdä kuitenkin... Pyykkien kuivumaan laittamisella voisi aloittaa.

6 kommenttia:

  1. Tuolla Hauhon kisassa olisin halunnut olla mukana, tajusin vaan ihan liian myöhään, että eihän se oo edes kovin kaukana meiltä. Olisin ihan hyvin voinut osallistua. Pöh.

    Onnittelut Teräsmiehelle.

    VastaaPoista
  2. Tuu toistekin TT226:n harkkakisaan! Harmi kun just olin ite reissussa tuolloin. Tuo Hauhon kisa vaikuttaa tosi symppikseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tuun! Oli sen verran siistiä :D Melkein olin muuten, et jee nään suakin, mut sit muistin sun Milanon kuvat ja olin vähän pöh, mut kyl Milano on aina hyvä vaihtoehto :D

      Poista
  3. Kiitos Teräsmiehelle huoltajan lainasta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se mua juurikaan tarvinnu :D Mitä ny vähän kuormajuhdaks.

      Poista