maanantai 31. maaliskuuta 2014

Yhteenveto

Nyt se on ohi. 12 viikkoa treenasin enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ohjelman piti periaatteessa loppua jo viikko sitten, mutta tulin kipeäksi viikolla 7, joten siirsin silloin treenejä viikolla. Aloitin homman ajoissa juuri siltä varalta, että kun tulee kuitenkin kipeäksi tai jos vaikka olisi sattunut jotain, niin ei tule ainakaan kiire. Treenaaminen ei tietenkään lopu tähän, vaan muuttaa vaan vähän muotoaan, koska kesän päätavoitteeni on Sääksissä SM-sprintti ja sitten muutama perusmatka. Tämä oli aika pitkälti omien rajojen tunnustelua, totuttelua ja kunnon kasvattamista ylipäätään.

Ohjelma jota käytin on triathlonhaasteen sivuilta. Sieltä löytyy neljä eritasoista ohjelmaa ja käytin tasoa 1. Ihan riittävä itselleni. Ohjeman tähtäimessä on kuitekin puolimatka ja itse en uskalla vielä sellaiseen lähteä. Se tuli ainakin todettua tuossa treenatessa, että vaikka kunto saattaisi jo riittääkin, niin pää ei. Kolmen tunnin pyöräily mm. veti jo vähän hiljaiseksi. Onneksi on tuo wattbike vuokralla, että pystyin katsomaan animea samalla, koska muuten olisi pää levinnyt jossain vaiheessa ihan varmasti. Eli siis hyvää henkistäkin treeniä tuli. Ulkonahan tuo on ihan eri asia ja menee helposti.

Juoksukunto on ehkä kehittynyt kaikista kolmesta eniten. Pientä takapakkia tuli nyt uusien kenkien johdosta, mutta sekin asia on nyt jo voiton puolella. Pitää vaan ottaa vähän rauhallisemmin niiden kenkien kanssa ja keskittyä askellukseen, niin ei tule kipeäksi.

Eilen vetäisin 12 viikon kunniaksi sen duathlonin. Juoksin 2.5 km ja pyöräilin 20 km wattbikella ja juoksin taas 2.5 km. Oli aika rankka. Ensimmäiseen kierrokseen meni 13:41 min, 10.8 km/h keskari. 20 km pyöräilyyn hupeni sama aika kuin wattbike kisoissa eli 33:28 min ja toinen juoksu meni hitusen hitaammin 14:47 min. Keskisyke oli mahtava 170 koko matkalta ja aikaa meni 1 h 2 min ilman vaihtoja. Vaihdoissa meni sen verran aikaa, että ne jätin pois, kun toiselle juoksulle piti vaihtaa melkein kaikki vaatteetkin. On tosi helppoa ja ihanaa kiskoa 2XUn muutenkin tiukkoja housuja hikiseen nahkaan... Mutta kaiken kaikkiaan homma meni ihan jees. Vaikka alkuun vähän arveluttikin lähetä rykimään tuollai perjantain salista edelleen kipeällä haitarilla.

Juostessa viimeistä kilometriä koin jotain hämmentävää. Vaikka syke oli 180 ei tuntunut pahalta. Mietin jo, että nyt varmaan tulee kuolema. Juoksu kulki ihmeen hyvin ja alan oikeasti saamaan siitä jotain hyvää fiilistä. Vihdoin ja viimein näin kahden vuoden jälkeen.

Paljon tuli opittua omista kyvyistään ja tämä on valanut hieman uskoakin itseeni. Pystyn puristamaan itsestäni huomattavasti enemmän kuin olen kuvitellut. Voimia tämä on vaatinut paljon ja tainnut olla vähän teräsmiehenkin hermot välillä koetuksella, kun olen väsymyksestä sekopäisenä mennyt vain hampaat irvessä. Periksi ei voi antaa piiruakaan, mutta mm. kotityöt ovat kärsineet. 

Huomenna testataan vähän sitä uintikuntoa ja taitoa, kun pitää uida se 400 m. Toivottavasti pystyn puristamaan itsestäni vähän enemmän kuin normaalisti, koska muuten petyn ja pahasti. Okei allas ja ilman märkkäriä, mutta saisi edes vähän osviittaa siitä miten menee, muutenkin kuin vaan metsään.

Sitten vähän tilastoja suoraan Heiaheiasta treenimääristä:
  1. Wattbike 34 kertaa (kilometreistä en osaa sanoa, paljon varmaan)
  2. Juoksu 28 kertaa, 134 km
  3. Uinti 21 kertaa, 36 km
Tunteina 102 h ja 102 treeniä. Aika paljon minulle ainakin :) Enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä jo tässä kolmessa kuukaudessa. WAU! Tunteihin sisältyy myös fustrat, venyttelyt ja lihaskunnot. Itsensä huoltamista ei pidä unohtaa kovaakaan treenatessa ja minusta se kuuluu kokonaisuuteen. Hierontoja ja salitreenejä en ole laskenut tuonne, koska ne nyt vaan on.

Yhden asian olisin varmasti voinut tehdä paremmin. Meinaan nukkumisen. En ole varmaan missään vaiheessa nukkunut niin paljon kuin olisi pitänyt. Aina on muka jotain parempaa tekemistä... Tietokone on pahasta, ainakin minulle. Väsymyksen huomaa ainakin naamasta ja töissä olen ihan kujalla. Lupaan koittaa ainakin parantaa tapani, kun jatkan kovemmilla treeneillä pääsiäisen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Hyvä meiniki! Hitokseen oot treenannu! Enemmän ku minä, ihan saletisti! Loistavaa! Tyyppi on NIIN terästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyl ainakaan ruostumatonta terästä :D Mitään muuta en ookaan sit oikeen kunnolla ehtiny tekeen, ku treenaamaan :P ja siltikään en osaa vielä uida kunnolla. On se vaikeeta...

      Poista