sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kolmas viikko, lepoviikko ja 10 km juoksu

Huhhahhaa miten löysän viikon sitten pidin. Taisin olla sen tarpeessa, koska ei edes tehnyt mieli yrittää mitään urotekoja maanantain jälkeen. Olin ihan säpissä torstaihin asti, kun otti se testijuoksu niin koville. Nyt alkaa taas tuntumaan ihan normaalille.

Maanantaina oli totta tosiaan taas 10 km testijuoksu. Juostiin jalkapallokenttää ympäri Rajamäen urheilupuistossa n. 900 m lenkkiä 10 kertaa. Se oli ihan kauheaa, enkä nauttinut siitä hetkeäkään :D Koko ajan satoi vettäkin ja sade vielä koveni loppua kohti. Ensimmäiset neljä kilometriä tuntui pirun pahalle, jonka jälkeen mystisesti helpotti olo. Tosin seitsemännen kilometrin kohdalla alkoi taas tuntumaan siltä, että jalat lopettaa toiminnan. Viimeiset kolme kilometriä meni ihan sumussa. Tajusin jopa ottaa loppukirin, vaikka en uskonut enää itsestäni löytyvän mitään, mutta löytyi kuitenkin. Heittämällä meni alle tuntiin vaikka siitä olinkin huolissani, että meneekö. Tosin maaliviivan ylitettyäni yökkäilin hetken. Kaikkeni antaneena. 55 min 19 s. Parani viime vuodesta yli 7 min. Keskisykekin oli vaatimattomasti 171 ja maksimi 180. Yök.

Starttiin menossa

Herttainen näky, kun kaikki laittaa kellot päälle :D Minä takarivissä vaatimattomasti

Ensimmäisellä tai toisella kilometrillä

Kolmas tai neljäs

Neljäs tai viides, ei paljon hymyilytä

Skipataan loput kärsimyskuvat ja suoraan loppukiri vääntöön läpimärkänä

Juoksun jälkeen alkoi kotona sattua ihan ihme paikkoihin mm. vasempaan lonkkaan. Varpaatkin olivat ihan tulessa, kun en ole Vantaan puolikkaan jälkeen eli puoleen vuoteen juossut Newtoneilla. Tulipahan nekin korkattua käyttöön tälle vuodelle :D

Tiistai aamuna, kun nousin sängystä meinasi molemmat pohkeet krampata. Läpsyttelin sitten vessaan ja vedin Ironmanin kompressiosukat jalkaan, että pystyin liikkumaan. Illalla oli HyPyn järjestämä lihashuolto tunti/luento Hyvinkäällä. Marko Selin oli siellä ohjeistamassa. Oli varsin mukavaa vaihtelua omiin rutiineihin. Onnistuin punnertamaan omaksi järkytyksekseni, positiiviseksi sellaiseksi, kaikki 4x10 settiä eli neljällä eri otteella. Homma kesti yli tunnin ja tuli venyteltyäkin itsensä vetreäksi, mikä oli todella hyvä, sen juoksun aiheuttamien jumien poistamiseksi tai ainakin lievittämiseksi.

Pääsin esimerkiksi (kuva Erwin Borremans)

Sitten vähän tasapainoa ja keskivartaloa (kuva Erwin Borremans)

Keskiviikkona pääsin hierojalle taas ja vihdoin. Nyt oli jälleen eri hieroja ja sain hyvin monipuolisen käsittelyn paralihaksilleni. Oli todella hyvä setti. Oli ihan eri fiilis taas jaloissa, kun nousi pöydältä.

Torstaina ei ollut tanssia, mutta kyllä se nojatuoli oli ihan hyvä vaihtoehto välillä :D Teräsmies nykäisi yli 12h unta palloon siinä sitten, että meillä oli todella railakas vappu. 

Noh kiitos railakkaan vapun juhlimisen pääsin hyvissä voimissa pyöräilemään perjantaina. Voimat hupenivat sitten jäätävään vastatuuleen loppujen lopuksi kuitenkin. Ihan hyvä kevyt lenkki kuitenkin. 

Ensimmäistä kertaa lähti lenkillä ketjutkin, kun vaihdoin ylämäessä pienemmälle eturattaalle. Taisi olla huono kombinaatio vaihteissa, kun pääsi niin käymään. Tilanne oli vaan koominen, kun 2s mietin tyyliin mit vit ja sitten nopea vilkaisu alas kertoi tilanteen ja minulla oli toiset 2s aikaa saada jalka irti polkimesta ennen kuin olisin kaatunut. Olisi se ollut taas näky...

Eilinen vesisade ei sitten innostanut ainakaan väsynyttä, joten mitään ei tullut tehtyä pikku shoppailun lisäksi. Ikea, ruokakauppa ja XXL olivat kohteet. XXL oli ainut paikka missä ei ollut järkyttävää ruuhkaa. Piti käydä ostamassa taas lisää Isostaria ja tarttui siinä taas mukaan kaikkea muutakin... Kolmas pitkähihainen juoksupaita tuli kyllä tarpeeseen :)

Tänään kävin sentään uimassa. Altaassa huomasi, että oli levännyt. Uinti tuntui harvinaisen hyvältä. 

Toivottavasti tämä huonounisuus menee kohta ohitse. Tämä aika vuodesta tuntuu olevan todella hankalaa itselleni nukkumisen kannalta, kun aurinko taitaa nousta vielä siinä vaiheessa, kun unet alkaa kevenemään. Herään tyyliin viideltä ja olen ihan titityy ja uni ei meinaa enää tulla. Kyllähän se pistää vähän väsyttämään pidemmän päälle.

Huomenna jatkuu taas totisempi treenaaminen ja viikko alkaa mukavasti 20 km tempoajolla ja 3 km juoksulla. Huhhuh. Noh tästä lähtee taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti