sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Rapakunnossa

No niin, nyt on viikko yritetty urheilla. Ja tuntuu tosiaan siltä, että olisi palannut lähtöruutuun. Totuushan on, että onneksi se vaan tuntuu siltä. Ei sitä nyt tietenkään voi olla niin iskussa kuin tammikuun lopulla oli, kun joutui telakalle. Viikon tauosta tulikin kolme viikkoa, kiitos influenssan. Yskää on edelleen, mutta torstaina päätin, että nyt riittää välitilassa leijuminen. Pakko oli uskaltautua kunnolla liikkeelle, koska alkoi pää hajoamaan niin pahasti. Stressi kiristi niin pahasti, että se olisi vienyt seuraavaksi järjen. En ole vielä ainakaan tullut kipeämmäksi. Vain väsyneeksi.

Viikon aloitin kevyesti  lihaskuntotreenillä ja dynaamisella venyttelyllä. Tiistaina poljin kevyesti puolitoistatuntia. Jalat tuntuivat sen jälkeen melko painavilta, ei muuta. Keskiviikkona tein tunnin lihaskunnot ja sen jälkeen olikin jo vähän poikki.

Torstaina oli tanssiton torstai, kun baletti oli lomien takia tauolla. Päätin lähteä juoksemaan ohjelman 45 min juoksun, eli jatkoin siitä mihin jäin ennen kuin sairastuin. Alkuun kävelin 20 min, kun oli I aluetta. Sitten juoksin II 10 min. Sykkeet olivat mitä sattuu ja aika korkealla. Tauko näkyi siis siinäkin. Loppuun tein 6x80 m vetoja pieneen ylämäkeen. Vähän jännitti, mutta tuntui ihan hyvältä. Suorastaan mahtavalta päästä taas liikkumaan kunnolla :)

Perjantaina pääsin pitkästä aikaa uimaan ja ensimmäisen kerran uusilla silmillä. Jännä elämys sekin :D Uin aika rauhassa kaiken sen kaksi kilometriä minkä uin. Alussa oli käsivetokin ihan hukassa. Vähän alkoi tuntumaan loppua kohden, mutta ei pahasti, mutta alkoi löytymään taas ote veteen. Yhtään enempää en kyllä olisi jaksanut uida.

Eilen, lauantaina, oli sitten kunnon koetus edessä. Arvoin pitkään lähdenkö tekemään yhdistelmän salille, mutta päädyin sitten tekemään sen kotona ajan säästöllisistä syistä ja halusin olla ulkona, vaikka satoikin vettä. 2½ h, juoksu 20 min II, pyöräily 40 min II, juoksu 20 min III, pyöräily 40 min III, juoksu 10 min IV ja pyörä 20 min I. Huh! Olin ihan raato setin jälkeen. Tässä näkyi suurin ero kuukauden takaiseen, kun olin silloin vielä ihan ok tuollaisen jälkeenkin. Nukuin melkein 10 h viime yönä sitten.

Pääsin myös testaamaan vihdoinkin joululahjojani, jotka sain samana päivänä, kun silmät operoitiin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Paketissa oli TYRin triathlon housut, kaksi Mizunon paitaa ja uudet Mizunot, korvaamaan kohta puhki juostuja vanhoja. Nyt on sentäs kahdet tri housut, kun aikaisemmin oli vain yhdet alekorista kaivetut Ironmanin. Pehmuste on paksumpi kuin näissä aikaisemmissa ja vähän jännitti, mutta ihan ok olivat. 

Toinen paidoista ja housut

Mizunon paidat olivat ihan järjettömän kivat päällä, koska ovat niin ohutta, kevyttä ja pehmeää materiaalia. Toinen oli sellainen kivan violetti.

Uudet oikealla ja vanhat vasemmalla

Noita vanhojen keraamipohjia jään kaipaamaan, kun ovat kuin nastat.
Hain todella pitkään vanhojen kaltaisia, koska surukseni wave roninit oli lopetettu. Sayonara 2 vaikuttivat lupaavilta, koska ainakin painonsa puolesta ovat samaa sarjaa eli 190 g. Löysin joltain sivulta systeemin millä pystyi myös vertailemaan pohjien muotoa ja nämä olivat senkin suhteen lähellä toisiaan. Itselleni ei vain sovi kauhean painavat kengät, että ne toiset eli wave rider 17 220g ovat ihan vain pk kengät, en pysty yksinkertaisesti edes juoksemaan niillä kovempaa vauhtia.

Eilisellä III 20 min juoksin uusilla ja joo... Taitaa olla tosiaan vaimennukset käytännössä jo hävinneet noista vanhoista... Vähän kuin olisi pelkillä pohjallisilla juossut, jos sitä koittaa jotenkin verrata, kun nyt tiesi taas paremmasta. Surku. Olivat niin hyvät. Pito ei uusilla ollut tietenkään yhtä hyvä niillä jäisillä läiskillä, kuin vanhoilla.

Tänään vietin kalsaripäivän kotona yrittäen suunnitella olohuonetta uusiksi. Kauhean vaikea löytää kivaa 120 cm tv-tasoa. Meidän olohuone on vähän haastavan mallinen, kun on takkakin nurkassa rajoittamassa vaihtoehtoja. Meinaa ärsyttää. Pitää varmaan vaan tyytyä Ikean valikoimaan, vaikka ei sielläkään ollut sellaista lasiluukullista ihan sopivaa vaihtoehtoa :P

Ensiviikosta en oikein uskalla sanoa miten se tulee menemään, mutta koitan jatkaa tosiaan siitä mihin jäi. Nyt olisi 12 viikon ohjelman kovimmat viikot edessä eli kovempi ja kovin. Se jää nähtäväksi pystynkö ne toteuttamaan, vai pidänkö vielä kevennettyä vaihetta. 

4 kommenttia:

 1. Hienot on noi Tyrrin housut, oon haaveillut ittekin niistä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvät! Lopeta haaveilu ja laita tilaukseen ;)

   Poista
 2. Näytätpä hyvältä! Pitää tulla vakoilemaan sisustussuunnitelmia ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toi oli tosin kk sitten :D Tervetuloo vaan ;)

   Poista