sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Tervettä menoa

Nyt tuntuu taas siltä, että on elossa. Kyllä sitä vaan alkaa kummasta raato kaipaamaan liikuntaa. Toisaalta teki varmasti ihan hyvääkin tuollainen pakkolepo rankan kesän jäljiltä. Jossain vaiheessa tuli vain sellainen olo, että kappas onhan sitä muutakin elämää tosiaa, kun ei vaan voinut treenata. Tuli tehtyä kaikkia pikku juttuja mm. kotona joita en vain ollut ehtinyt/jaksanu tehdä. Vaihtelu virkistää.

Perjantaina meninkin uimaan vaikka olin ensin ajatellut meneväni juoksemaan. Oli varmaan parempi, että saisin pehmeän alun tauon ja sairastamisen jälkeen. En ollut muistanut edes uintivuoroa, mutta tuli viesti asiaan liittyen niin muutin suunnitelmia sen ansiosta. Uin puoli tuntia, mutta matkaa tuli tuskin enempää kuin järvessäkään. En vaan oikein osaa uida altaassa yhtämittaisesti kovin pitkää matkaa. Käännös rikkoo aina sen jutun ja pysähdyn toiseen päähän. Ehkä sekin siitä muuttuu, kun nyt totuttelen taas siihen altaaseen.

Lauantaina suunnittelin pyöräileväni, mutta tuuli näytti sen verran rapsakalta, että muutin suunnitelmia ja lähdettiin koiran kanssa metsään kävelylle. Oli sekin ihan mukavaa vaihtelua, kun ei olla keretty sinne metsälenkillekään melkein koko kesänä. Pari kertaa vaan. Lenkki on n. 7 km ja aika vaihtelevaa maastoa pitkospuista asvalttiin. 

Lenkillä tuli vain huomattua miten jotkut ihmiset eivät tunnu tajuavan, että kaikkien koirat eivät ole yliseurallisia. Oli mahdollisuudet pahempaankin siinä koirasumassa, mutta selvittiin onneksi vain v-käyrän kohoamisella. Oma koira on siis vähän varovainen uusien ihmisten/koirien/ihan minkä vaan kanssa ja toiset päästää koirat päällä sanoen "Se on ihan kiltti, ei se tee mitään" joo kivat sulle, mutta meidän koira osaa olla arvaamaton varsinkin, jos se säikähtää.

Tänään olikin sitten jo ihan jotain muuta ohjelmassa. Nurmijärvellä järjestettiin enduron SM-sarjan toiseksi viimeinen kisa. Ei menty eilen katsomaan varsinaista SM-sarjaa, mutta tänään mentiin metsään tönöttämään ja katsottiin miten naiset ja amatöörit pääsi yhden mäen ylös. Oli joo tosi amatöörejä, kun iteltä ois mopo hyytyny jo mäen juurelle :D

Ettei nyt meni ihan moottoriurheiluksi, kun käytiin vielä kartinkiakin ajamassa, vaikka itse toimin vain lapsenvahtina sen ajan ja katseltiin, kun muut ajoi, niin kävin pyöräilemässä. Jalat oli melko tukkoisen tuntuiset. Että siinä tuli se missä kaksi viikko ilman kunnon liikuntaa tuntui. Poljin sen 30 km kuitenkin tuntiin ja ihan kohtalaista vauhtia. Sykkeissä tukkoisuus sen sijaan näkyi ja keskisyke oli 152. Muuten en kyllä sykkeitä seuraillut. Lenkki tuntui kaikin puolin hyvältä, kun ei ollu mitään sen suurempaa suunnitelmaa ja poljin vain. Pitäisi tehdä varmaan enemmän tällaisia niin pysyy homma mielekkäänä eikä menisi sellaiseksi suorittamiseksi mihin minulla on paha taipumus sortua. Tuijotan vaan sykkeitä ja nopeutta. OMG jos keskinopeus on alle 30km/h lenkin jälkeen. Onnistuin nappaamaan pari kuvaakin, kun ei ollut niin kurttuotsaista tuo meno. Ja pitää mainita, koska epäilin kuvien laatua vahdissa ne napattuani, että tuo 820 kamera yllätti minut täysin. Hämmentävän hyviä kuvia.

Ei ole loputon suora vaikka onnistuu näyttämään siltä

En edes kaatunut ku otin tämän :D
IHANAA olla taas terve! :) Migreenitkin palasivat kiusaamaan viime viikolla. Taisi johtua niskan pahasta jumittamisesta. Uidessa niska naksahti, terveellä tavalla, ja kävelylenkin jälkeen rutisi vähän lisää, niin taisi jäädä taas migreenit hetkeksi. Tästä on hyvä jatkaa ja toivoa vain, että pysyy terveenä.

2 kommenttia:

 1. "En edes kaatunut kun otin tämän" Ihan mahtava kuvateksti! Sain vähän hymyä tähän aamuun :)

  Hyvä, että oot terveenä. Tohon uintiin sen verran, että vaikka ne käännökset tuntuu hirveiltä, on nekin tosi hyvää treeniä. Kroppa ja varsinkin poskiontelot tottuu sitten siihen, että vettä voi tulla mistä vaan. Avovedessä kun uidaan niin siellähän se vesi tosiaan voi tulla, aivan, Mistä vaan. ;)
  Tosin itsellä himottais lähteä espoonlahteen uimaan 50m altaaseen. Joku viikonloppu sinne kyllä lähden kaverin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsyny vaan koko ajan. Työt stressaa jne. Pitäs selvittää missä kaikkialla on se 50m rata, kun toi 25m tuntuu niin tökerön lyhyeltä. Et voisin itekin lähtee mukaan, jos en muuta keksi.

   Poista