maanantai 23. syyskuuta 2013

Takaisin tankoon

Hivenen huonovointisen viikonlopun jälkeen pääsin vihdoin liikkeelle tänään. Siemailin sivistyneesti perjantaina firman juhlissa, mutta tuli pahempi olo kuin perinteisten pelti kiinni settien jälkeen. Tänäänkin on vielä ollu vähän vatsa kipeä, mutta ei enää niin heikottanut. Kai se on vaan lopettettava tuollaiset juhlinnat kokonaan, kun ei vatsa kestä... 

Tein vihdoin sen come backin tankotanssin pariin. Alunperin aloitin tanssimisen 2008 lokakuussa ja laji oli rantautunut Suomeen ehkä juuri ja juuri vuotta aikaisemmin. Silloin ja joskus edelleenkin, kun sanoo ihmisille harrastavansa tankotanssia niin vähän alkaa lajia tuntemattomilla nykiä suupieliä ja se yhdistetään strippaamiseen ym. Mutta sehän on kaukana siitä. Laji on alunperin miesten hommaa ja on kotoisin Intiasta ja Kiinasta. Siitä se on sitten levinnyt sirkuksiin, burlesquen kautta stipteaseen ja nyt urheiluksi. Lajia koitetaan myös saada 2016 Olympialaisiin.

Tanssitaustani on melko laaja ja aloitin ala-asteella voimistelusta, ei nyt ole ihan tanssia, ja show tanssista. Balettia ja show tanssia tanssin muutaman vuoden säännöllisesti näin aikuisena ennen kuin löysin tankotanssin. Jäin lajiin heti koukkuun sen monipuolisuuden vuoksi ja siinä kehittyy erityisesti voima, notkeus ja koordinaatio. Mistä päästäänkin siihen miksi lisäsin sen tähän treeni valikoimaani. Tarvitsen voimaa käsiini ja muuallekin, mutta en jaksa salilla piereskelyä kauheasti, niin tämä on minulle mieluinen tapa kehittää lihaskuntoa.

Tauko tuli tanssimiseen vähän senkin takia, että kolme vuotta sitten aloitin nykyisessä työpaikassani ja silloinen homma oli vuorotyötä. En vain onnistunut sovittamaan kaikkea järkevästi päiviini, niinpä se vähän jäi, kun tunnit oli kuitenkin yleensä iltaisin. 

Olen omistanut oman tangon nelisen vuotta, mutta eipä sitä ole kamalasti tullut kulutettua... Hyi minua laiskaa. Koen tarvitsevani myös peilin, koska siihen on tottunut eli on vähän outoa pyöriä tangossa ilman sitä ja sitä ei vieläkään ole kotiin hankittu. Yksinään ei ole myöskään kiva siinä notkua jos lipsahtaa tai jotain muuta sattuu. Pari kertaa on käynyt vähän kipeää. Kerran taisi jalka lipsahtaa ja tulin sitten kasvot edellä tankoon. Ei käynyt kuinkaan, mutta kyllä se vähän sattui. Kerran on myös tanko irronnut, vaikka se oli paikoillaan jo vuoden pysynyt. Luultavasti rakenteet eläneet sen verran, että oli päässy löystymään. Tankohan siis kiristetään katon ja lattian väliin. Tankoni on x-pole josta saa pyörivän. Koen sen leveän yläosan olevan myös turvallisempi, kuin sellaisen missä ei ole tuollaista, koska se ei pääse kaatumaan kokonaan, jos mahdollisesti pääsee irtoamaan.

Ennen tuntia
Olen tanssinut Rock the Polella tankotanssi"urani" alusta asti. Tänään meni kaverini pitämälle tek2 jatko tunnille. Vähän jännitti miten seviän. Tuntien taso määräytyy liikkeiden haastavuuden perusteella. Ennen tätä pientä taukoa kävin jo tek3 tunneilla. Olihan se tänään hieman masentavaa huomata, että ei pysty enää samaan kuin silloin aikaisemmin. Kuinka yllättävää. Suurin heikkous taisi olla puristusvoimassa, koska eihän sitä tule treenattua normaalitoiminnoissa varmaan missään. Sitten seuraavana tuli ihon herkkyys. Tangossa pysyminenhän perustuu siis kitkaan tangon ja ihon välillä ja se tekee alkuun vähän kipeää ennen kuin iho, minun tapauksessa taas, tottuu siihen.

Nyt on kyllä sisäreidet ihan kosketusarat. Saa nähdä miten huomenna voi käyttää farkkuja töissä vai pitääkö turvautua hameeseen. Käsilihakset ovat varmasti hellänä, koska teki tiukkaa jo tunnin jälkeen saada farkut jalkaan ja saumatkin sattuivat. Ei lähtenyt tällä kertaa kuitenkaan nahkaa käsistä. Sitäkin on meinaa sattunut, kun tullut laitettua vähän liikaa grippiä ja pyörittyä tangossa.

Kyllä tässä nyt täytyy koittaa kotonakin treenata, että saa vähän vertymään vanhoja taitoja. Keskiropan lihaksetkin saavat kaipaamaansa treeniä niin kuin kädetkin. Tosin menee varmaan hetki toipuessa tämänpäiväisestä :) Ensi viikolla uudestaan!

2009 koulun pikkujoulut ja itse edessä oikealla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti