keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Aika hurjaa

Olen yrittänyt monena iltana kirjoittaa mitä on taas tullut tehtyä, mutta en yksinkertaisesti ole vain jaksanut. Viikonloppuna oli treeni "leiri" ja tuli tosiaan treenattua enemmän kuin tähän mennessä yleensä. Nyt viikollakin on ollut aika aktiivista, kun pyöräily astui kehiin. Oli se kyllä jo aikakin nostaa treenien määrää ja kestoa.

Aloitan siis siitä mihin jäin viimeksi. Viime perjantaina oli uintikuvaus jälleen. Tuntui menevän ihan kohtuullisesti ja huomasin että potkut ovat muuttuneet tasavahvoiksi. Aikaisemmin siis oikea vammajalkani lähinnä vain lepatti mukana. Uskon että fustralla on ollut kovasti vaikutusta tähän. Mutta vaikka olin niin innoissani asiasta sain kuulla, että potkin aivan liikaa. Pitäisi olla kakstahti potkut etten väsytä itseäni niin paljon. Se on varmasti ihan totta, koska en hengästy ollenkaan kun uin pullarilla ja heti kun alan potkimaan olen aivan henkihieverissä. En ehtinyt näkemään lauantaina miltä uintini näytti, mutta kuulemma on parantunut. Eli virtahepo tyyli on kaikkoamaan päin. 

Lauantaina en ihan jaksanut mennä yhdeksäksi treenaamaan, vaan raahauduin paikalle vasta yhdeltätoista. Sitten pyöräiltiin 15min ja juostiin 15min vuorotellen. En tosin jaksanut tehdä sen kuin kaksi kertaa eli 2x15min pyörällä ja 2x15min juoksua. Juoksu ei vain kulkenut. Painoi varmaan työviikko ja edellisen päivän fustra ja uinti. Tuuli oli myös aika raaka joka aiheutti hivenen jännitystä pyöräilyyn ja lisäsi vastusta pari pykälää. Iltapäivällä oli Momento bikesin tuote esittelyä. Taisin löytää itselleni uuden pyörän...

 Felt B16 naisten malli olisi vielä violetti musta. Oh damn. Ensi maanantaina on koeajoa. Päätän sitten. Tuollasella pääsisi varmaan vaan niin paljon kovempaa... 

Kokeiltiin myös kickbikeja. Ai että sellainen potkupyörä olisi kyllä näppärä ja loistava treenimuoto. Hyvää vastapainoa pyöräilylle ja tukisi juoksemista. Kesti kyllä hetken että aloin hanskaamaan sillä liikkumisen, kun ei tuo tasapaino ole niin maailman paras. Jännitin sitä kyllä aivan suotta.

Sunnuntaina lähti sitten ihan käsistä. 56km pyörällä. Kun on niin hyvä sää niin mennään vielä tuolta ja tuolta ja vähän tuolta... 40km meni ihan ok sitten alkoi itseltäni pikkuhiljaa voimat loppumaan. Onneksi sain proteiinipatukan meidän uinnin opettajalta niin jaksoin loppuun asti. Mehuvesikin loppui kesken, kun en ollut varautunut ihan noin pitkään matkaan. Ja kun lähtöpaikkaan oli enää varmaan joku 5km, jalat sanoivat sopimuksen irti. Tuli hetkellisesti sellainen olo, että nyt kaadun varmaan paikoilleni, koska tuntui etten yksinkertaisesti pystynyt polkemaan enää. Siinä sitten sotkettiin loppumatka, ja vielä ylämäkeä melkein, pienellä vaihteella. Hitaasti mutta varmasti. 2h 40min kesti kaiken kaikkiaan se retki. Kroppa kiitti vielä tiistaina fustrassa.

Tästäkin huolimatta lähdin tänään, en nyt ehkä sanoisi intoa puhkuen, mutta lähdin kuitenkin kohti meidän pyörälenkin lähtöpaikaa. Tietysti tuli vaatteiden vaihdossa pientä ongelmaa, kun ei ollut rakas pukija kotona, niin en saanut triathlon haalarin vetoketjua itse kiinni. Menin sitten naapurin ovelle ja pyysin apua. Vahingosta viisastuneena ruuvasin myös toisen pullotelineenkin pyörään ja kaikkea muuta sähellystä, niin että tulihan siinä sitten kiire. Poljin 14km lähtöpaikalle 35min kauhealla kiukulla, vain huomatakseni että taisin myöhästyä. No pyöräilin sitten keskenäni 40km. Not bad.

Huomenna taas fustraa, perjantaina voisi uida ja viikonloppuna puutarhatöitä selkä vääränä. Ja yhdet bileetkin mahtuu lauantaihin. Ei tässä tylsää ehdi ainakaan tulemaan.

1 kommentti: