sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Nyt se sitten alkoi...

Oikean jalan polvi on hivenen kärsinyt. Loukkasin sen lumilautaillessa aika tarkkaan kahdeksan vuotta sitten. Ei tapahtunut edes mitään varsin järisyttävää. Olin hypännyt, tullut alas ja laudan kantti(reuna) töksähti lumeen ja menin polvilleni. Käsittämätön kipu iski välittömästi, jonka takia melkein vintti pimeni. Olin aivan kauhuissani mitä tapahtui, menikö jalka poikki vai miksi sattuu niin paljon vaikka mitään ei näy. No pidin polvea hangessa hetken, vieläkään käsittämättä miksi siihen sattui niin paljon.

Jatkoin laskemista, kun ei mitään näkynyt. Alkoi tuntumaan, että kyllä siihen jotain kävi. Bussissa kotimatkalla se alkoi kerämään nestettä sitten ihan huolella. Aamulla odotti järkytys, kun heräsin. Polvi oli tuplaantunut ja se oli MUSTA. Mustelma oli kahden kämmenen kokoinen ja se oli sisäreiden puoleen väliin asti. 

Raahauduin terveyskeskukseen, oikealla jalalla ei tosiaan kävelty kunnolla. Polvi kuvattiin ja tutkittiin, mutta ei siitä löytynyt mitään. Kolme kuukautta kärsin sen kanssa, sitten menin yksityiselle urheilulääkärille. Magneettikuvasta todettiin hermo poikki ja luuruhje. Jos ei puolessa vuodessa lopeta särkemistä kannattaa mennä tähystykseen. No... Ei ole koskaan tullut mentyä, koska ei se enää särje. Mutta jos siihen osuu jokin niin sattuu niin että silmissä säkenöi. Johtuu varmaan siitä hermosta, vaikka ei siinä muuten tuntoa olekaan.

Kuvan punaisena näkyvä lihas on kärsinyt hermon katkeamisesta. Olen nyt saanut siihen vähän eloa, eli spinnitunnilla on ollu havaittavissa väsymistä kyseisessä lihaksessa ja lonkan päällä. Vaikuttaa melko isolla alueella yksi lihas tai ehkä ennemminkin sen vaikutus säteilee laajemmalle alueelle. Selän kanssakin ollut tämän takia ongelmia ja tästä juontaa juurensa oikean jalan supinaatio ja vasemman ylipronaatio, joista kerroin juoksukenkiäni käsittelevässä jutussa.
En tiedä mikä eilen oli spinnissä, mutta reidet meinasivat krampata ja sitten pohkeet. Kai se väsymys kostaa. Ja aamulla, kun nousin ylös, huomasin että oikean polven takaosa on aika omituisen tuntuinen juuri sisäreunasta. Siihen ei satu koko aikaa, mutta se on vähän ilkeän tuntuinen. Huomasin vaan käveleväni heti väärin, koska jalkaterän ulkosyrjä tuli kipeäksi ja pohje on ihan jumissa. Tuli siis jälleen en-tehnyt-mitään sunnuntai. No ei se tässä vaiheessa ole vielä niin vakavaa. Täytyy toivoa, että pääsen huomisen spinniin. 

Nyt vähän lisää kylmägeeliä, unta ja toivotaan parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti