sunnuntai 2. elokuuta 2015

Perusmatka Lahdessa

Nyt on Lahti korkattu kisamestana. Oli ihan jeppis. Sää olisi voinut olla ehkä aavistuksen lämpimämpi ja tuulettomampi, mutta siihen on vaikea kenenkään meistä vaikuttaa :P

Aamu lähti kello kuuden herätyksellä liikkeelle. Olin nukkunut taas yllättävän hyvin. Hotellissa oli laitettu aikaisille urheilijoille aamupalaa erikseen ja syötiin siinä puoli seitsemän aikaan oikein maukas ja täyttävä aamupala. Pakkaamista ei ollut onneksi paljon ja päästiin lähtemään ripeästi kisamestoille. 

Startit ja maalit samassa kuvassa

Kisainfoon menossa

Parkkipaikka löytyi Mukkulasta aika nopeasti. Kasattiin siinä pyörä ja kelkottiin kamat vaihtopaikalle paikoilleen. Seuraavana piti löytääkin vessa, kun vähän pissitti ja märkkäriä piti alkaa kiskomaan päällee ja sitten tajusinkin, että kohta olisi kisainfo ja pitäisi uidakin vielä. Kiirettä piti, mutta hyvin ehti kaiken.

Infossa sanottiin suoraan, että peesaamisesta tulee penaa. Se ei tule tiellä, vaan odottaa sitten vaihdossa. Näytti toimivan, mikä oli itsestäni ainakin yksi positiivisimmista asioista. Vahvana pyöräilijänä peesijunat ärsyttää ihan silmittömästi. Ilmoitettiin myös, että vesi oli jäähtynyt vuorokaudessa kaksi astetta kovan tuulen takia. Eli se oli 17 asteista. Jotenkin se ei vaan haitannut, kun ei ole paljon lämpimämpään päässyt edes tottumaan...

Taas uidaan

Aallon alla


Ensimmäistä poijua kohti

Jostain syystä kuvat eivät tee oikeutta aallokolle. Se oli nimittäin aika iso

Aallot olivat melkoiset, mutta itseäni ne eivät sinällään haitanneet. Sääksissä, kun on uinut ja siellä on välillä ihan hurjia aaltoja myöskin, niin tottunut. Ensimmäiset 400 m oli tosin aika raskas, kun piti tahkota vasta-aallokkoon. Takasuora ~800 m oli vähän turhan pitkä väli ihan mitään välipoijuja, kun huomasin alkavani vähän "haaveilemaan" ja vauhti hyytyi. Aaltojen seasta oli vähän vaikea hahmottaa poijua, vaikka iso olikin. Havahduin onneksi asiaan ja aloin kiskomaan taas. Rantaan mentiin viimeiseltä poijulta sitten ihan raivolla :D Asiaa auttoivat vielä ällöttävät vesikasvit matkalla, jotka hipoivat välillä kasvoja. No, mutta uintiaika oli aika surkea itselleni. Melkein hävetti, kun käytin siihen 35 min. Näkyy selvästi, että en ole pahemmin uinut sen jälkeen, kun nitkautin hartiani kesäkuun lopussa. Pitääkin nyt ottaa itseään niskasta sen suhteen...

Kellumasta tulossaKerrankin en irvistä

Ehkä vähän hitaasti, mutta varmasti :P


Sitten mentiin
 
Sitten mäki ylös vaihtoon. Meni aika normaalisti, mutta onnistuin jotenkin pudottamaan kypärän visiirin ja siihen tuli naarmuja. Aavistuksen harmitti, mutta ei voi taaskaan mitään. Aikaa vaihtoon meni vähän reilu 3 min.
Pyöräilyn ensimmäiset ja viimeiset 3 km oli kaupunkialueella. Se osuus meni hyvin ja ohjaus oli sujuvaa. Siinä ajassa ehti saada jalat hyvin lämpimiksi ja pääsi sitten tykittään. Pyöräreitti oli ihan fantastinen! Ainakin itselleni juuri sopiva. Sopivasti kaikkea mäkeä ja mutkaa. Ilmeisesti uusi ajoasentokin toimii, kun tuntui, että sain ihan eri tavalla potkua polkemiseen. Eikä tuntunut oikein missään :D Lopuun sai sitten sopivasti taas hyvän cooldownin kaupunki pätkällä. Aikaa käytin pyöräilyyn 1 h 15 min.Taas vaihtoon menossa

Seuraava vaihto oli vähän haastava, kun varpaat olivat ihan tunnottomat pyöräilyn jäljiltä. Uusien kenkien kova pohja näyttäisi tekevän sen, että herkistä jalkateristäni menee tunto varpaista. Pitää koittaa, jos spessun spesiaali pohjallisista olisi apua tähän. Tämän takia piti vielä pysähtyä ottamaan vasemman jalan kenkä pois ja katsoa, että varpaat on oikein päin siellä. Olihan ne ja piti vain toivoa, että tunto palaisi nopeasti. Aikaa vaihtoon meni taas reilu 3 min.

Epämääräinen tunne varpaissa

On ne tallessa ja ihan oikein kengässä

Ei sitten muuta kuin juoksua

Juoksu lähti hyvin rullaamaan, mutta vauhti tuppasi hyytymään. Reitti oli todella kiva juosta, koska oli kaupungissa ja kannustusta tuli kivasti koko matkan ihmisiltä. Tuleehan siinä aina sekin, kun ihmiset katsoo, että ei anna itsensä lyyhistyä :D Olisi ehkä tehnyt yksi salmiakki gutaa siinä juostessa vielä, mutta sain kolmella geelillä pidettyä itseni hengissä. Viimeisen otin aavistuksen liian myöhään, niin jäi loppukiri käytännössä tekemättä. Juoksuun olen todella tyytyväinen, koska paransin 10 km ennätystäni minuutilla, kahden muun lajin päälle vielä.

"loppukiri"

 
Loppuaika oli sitten 2:52. Ihan ok. Uinnissa oli tällä kertaa eniten parannettavaa. Tietää mitä teen seuraavat viikot ennen Ahvenanmaata. Juoksen ja uin.

Olipas kivaa

Itse kisa oli mielestäni ensimmäistä kertaa järjestettynä hyvin onnistunut. Pidin kovasti. Ensi vuonna pääsen sitten testaamaan sen täydenmatkan tänne. Melko kuumottavaa. Aika tuntuu kuluvan kauhean nopeasti...

4 kommenttia:

 1. Kiva rapsa :) Mun takamus onkin päässyt sun kuviin :D Aallot ei todellakaan näytä kuvissa niin kaameille, mitä ne todellisuudessa olivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^_^ Koitin kovasti keksiä mihin kuvaan, mutta en ole ihan varma onnistuinko. Kannattaa tulla Sääksiin treenaamaan aallokossa uimista tuulisella säällä :D Auttaa kummasti.

   Poista
 2. Kiitos kivasta raportista! Tervetuloa Lahteen ensi vuonna uudestaan! Nimimerkki: kyl ne suihkut täältä jostain löytyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hehe :D Onneks oli lämmintä vettäkin vielä.

   Poista