sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kuusijärvi 2015, (viikko kahdeksan)

Tämä oli siis yksi viikko treeneissä kohti puolikasta. Neljä vielä jäljellä. Aika jännää :D Tämä viikko itsessään oli aika rento. Niin rento, että juoksin perjantaina jo paikallani, kun odotin lauantain sprinttiä niin innoissani.

Tiistaina olisi ollut 150 min pyöräily, mutta se vähän lyheni, kun alkoi satamaan vettä ~10 min lähdön jälkeen... Ajelin sitten vähän vajaa puolitoista tuntia ja tulin kotiin, kun alkoi olemaan jo niin kylmä. Sade lakkasikin sitten sopivasti vähän ennen kuin pääsin kotiin...

Keskiviikkona juoksin tunnin kevyen lenkin 6x80 m vedoilla ylämäkeen. Oli hyvä ja jalat tuntuivat toimivan kivasti. Torstaina ei ollut enää tanssia, niin koitin keksiä jotain muuta. Noh siihen tuli sitten hyötyliikuntaa pyörällä, kun piti käydä ostamassa ruokaa ja hoitamassa bisneksiä. Bisneksistä tulee taas oma juttu :D

Perjantai iltana hoidin ilmottautumisen Kuusijärven kisaan ja kävin uimassa lenkin. Vesi oli hyytävää. Se oli ilmeisesti jäähtynyt eikä lämmennyt... Uinti ei kulkenut, kun hyydyin loppua kohti vaikka kuinka koitin pyristellä. Toivoin vaan, että päivä olisi lauantaina edes lämmin.

Nukuin hämmästyttävän hyvin kisaa edeltäväksi yöksi pe-la yön. Kamat olivat valmiina odottamassa aikaisemmasta poiketen eli senkun hyppäsin vaan kisahaalariini ja vetäisin uudet Wattbike säärystimet jalkaan ja lähdettiin Kuusijärvelle. Olin niin onnellinen, että nyt se kisakesä taas alkaa.

Kisapaikalla oli normi ruuhka, mutta hyvin pääsin mestoille. Kamat paikoilleen ja märkkäriä pukemaan. Geeli ja lämmittelylenkki tai naaman jäädytys, että ei tule ongelmia startissa. Sitten menin lähtöalueelle onnesta muikeana.

Kumipukuisia naisia rannan täydeltä

I'm so happy

Can't wait

Muikeana

Hyhhyh kylmää

Puhuvat päät

Ja siitä se lähti

Startti tuli ja uinti lähti hyvän tuntuisesti liikkeelle. Ensimmäisen poijun jälkeen jäin pussiin... Sitten ei ollut enää kivaa. Oikealla ui nainen joka muksi minua käsivarrella koko ajan takaraivoon. Toinen vasemmalla mätki kyynerpäällä tai jollain kasvoihin. Nielaisin jossain kohdassa kunnon kulauksen vettä, kun koitin hengittää. Oli pakko hidastaa ja jäädä peesiin, kun en jaksanut sitä painia. Luulisi, että tuollainen häiritsi toistakin... Jossain vaiheessa alkoi kylmä vesikin taas hyydyttämään. Kädet eivät vain enää oikein liikkuneet.

Juu uinnissa tulee otettua kontaktia, mutta voisi siinäkin vähän ottaa toisia huomioon, vaikka onkin kyseessä oma suoritus. Eihän sitä pyörällä tai juostenkaan törmäillä ja hakata muita. Kyllä näissä suomen kisoissa on ainakin yleensä tilaa vähän väistää ja itse teen niin, jos toinen ei.

Noh uinti meni vähän heikosti, koska olin viikko sitten uinut lenkin vielä 13 minuuttiin, nyt meni 16 :P Se näkyi naamasta, kun katsoin kelloa. Uinnin jälkeen olin 19 ja vaihdossa kipusin 15 sijalle.

Rannassa

Naru paikallistettu

Ja aika oli?

ANTEEKS MITÄ?!

Voi perseen suti... Saatanan sätkijät... (miten niin tosissaan :D)

Leuka rintaan, puku pois ja matka jatkuu

Vaihto sujui hyvin ja pääsin pyörän päälle ongelmitta. Pyöräily oli tuulesta huolimatta vahvaa normi ajoa itselleni. Tein sarjani nopeimmat kierrosajat ensimmäisellä ja kolmannella kierroksella, toinen kierros toiseksi nopein. Pyöräilyn jälkeen lähdin juoksemaan viidentenä.

Pyöräilemään kipi kipi

Ensimmäinen kierros
 
Hyvin kulkee


Toinen kierros ja hymyilyttää kovasti

Hyvin rullaa edelleen

Viimeistä viedään

Ja juoksemaan kipi kipi

Pyöräillessä olin ajatellut, että kannattaako tässä nyt kauheasti puskea, kun kaikki nämä juoksevat varmaan ohi kuitenkin. En tietenkään alkanut löysäilemään, kun kerta kulki ja ei sillä olisi omaan juoksuuni kuitenkaan mitään vaikutusta. 

Kello näkyy (mikä syke)

Tukka hyvin (lasit paremmin)

Sitten vaan hanaa

Juoksu lähti ihan hyvin, mutta vasta kahden kilometrin jälkeen alkoi vasta kunnolla kulkemaan. Toiselle kierrokselle lähtiessä isossa alamäessä alkoi oikean puolen pitkä selkälihas kramppaamaan. Olin ihan kauhuissani, kun tajusin, että tätä se aamun selkäkipu autossa enteili. Se oli siinä hilkulla, että olisi pitänyt jättää kesken, kun en saanut kunnolla henkeä. Kivun ei olisi tarvinnut enää pahentua kuin ihan vähän, niin se olisi ollut siinä. Onneksi ei kuitenkaan ja tokenin. Vähän jännitti miten selviän loppuun asti.

Kääntöpaikka häämöttää

Toiselle kierrokselle

Ilmeellä ylämäkeen

Kyllä mä selviän

Pahus kuitenkin kuin jyrkkä
Siinä juostessa tulin siihen lopputulokseen selästä, että kylmä vesi on tehnyt tehtävänsä. Samalla huomasin jääneeni jonkun naisen peesiin. Ihan hyvä, kun sain juostua sitten viimeisen kilometrin paremmin. Anaerobisella kynnyksellä mentiin koko loppumatka ja maalissa se sitten kosti niin, että meinasin ihan oikeasti oksentaa. Oli lähempänä kuin koskaan aikaisemmin :D 

YEAAAH maalisuoralla!

Kohta...

yököttää

Takahampaat oksennuksessa maaliin :D

Fiilis oli kisan jälkeen ihan fantastinen. Olin ihan super onnellinen ylipäätään, että pääsi taas radalle. Väsynyt, mutta onnellinen. Kun ensin selvisin vaan yökötyksestä :D Aika oli 1:31. Ihan kiva, kun vuosi sitten oli 1:38. Suurin parannus tuli juoksussa. Olisi mennyt alle puolentoista tunnin, joka oli vähän tavoitteena, mutta uinti vähän romutti sen sitten... Nooh ensi vuonna taas.

Tänään iskenyt vasta se oikea väsymys. Tuulen ansiosta jätin palauttavan pyörälenkin huomiselle ja ajan sen sitten vaikka wattbikella, jos ilmasto taas vastustaa. Ensi lauantaina on seuraava kisa Himoksella Jämsässä ja se on SM sprintti tällä kertaa. Sprintit on niin mukavan oksettavia :D Toivottavasti vaan selkä tokenee, kun on se nyt vähän haitannut olotilaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti