sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Sääksin SM-sprintti

Toinen sprintti on nyt kärsitty. Se meni huomattavasti paremmin kuin ensimmäinen. Olen todella tyytyväinen, että selvisin matkasta tällä kertaa ilman ihmeempiä yllätyksiä. Aikakin parani 10 minuutilla! Jos joka kerta parannan saman verran on Ahvenanmaalla elokuun lopussa jo sitten aika hyvä :D

Kävin perjantai iltana jo ilmoittautumassa ja pakkasin tavarat. Nukkumaankin piti mennä aikaisin, mutta ei se vaan onnistu meiltä... No olin varmaan juonut liian vähän tai jotain, koska nukuin vähän epämääräisesti vaikka olin tautisen väsynyt ja kun kävin juomassa lasillisen vettä keskellä yötä nukahdin kunnolla vasta sitten. No aamulla oli herätys puoli seitsemän ja siitä sitten liikkeelle silmät ristissä. Naisten yleisen sprintin lähtö kun oli jo 8:45. Ei niin kovin aamuvirkulle ihmiselle kuin minä aikamoinen shokki aamu. Mahakin oli sekaisin... Syytän siitä edellisenä päivänä töissä syötyä vaaleaa leipää. En ole varmaan puoleen vuoteen sortunut siihen, mutta kun se oli tällä kertaa tuoretta kurpitsansiemen leipää.

 Vähän jännittää

 Syöksy

Tällainen juoksulähtö oli siisti. Joku tosin kenkäisi minua sääreen niin vedin naamalleni melko aikaisessa vaiheessa. Kirosin ja nousin ylös ja jatkoin kävellen niin kauan kunnes vettä oli vyötäröön asti. Sitten aloin uimaan hitaasti, mutta varmasti tai jotain...

Oikeanpuolimmaisena vähän toisen takana

Uintiin meni 20:56 min. Ensimmäiselle poijulle oli vasta-aallokko eli se oli raskain pätkä. Joku lähti ensimmäiseltä poijulta uimaan takaisin rantaan. Ihmettelin vähän miksei kukaan ohjaa häntä takaisin reitille. En pystynyt itse edes huutamaan, kun ei henki riittänyt kuin juuri uimiseen. Vaikeuksia on edelleen kasvojen vedessä pitämisessä. En vain luota itseeni vielä tarpeeksi uidessani avovedessä. Noh lisää treeniä. Onneksi kesä on vasta alussa. Olin toisella poijulla, kun seuraava lähtö oli ja siinä vaihessa tiesin, että nyt kun rykäisen rantaan, niin uinti on ihan jees. Menin ihan rauhassa vaihtoon ja ajallisesti aika laiska vaihto 01:27min. Kyllä siihen vedestä nousemiseenkin alkaa jo tottua, koska aikaisemmin ollut melkoista huimausta ja nyt oli ihan ok vaikka tuntui, että sydän tulee ylös kurkusta. Syke käppyrää kun katsoo niin se on selvästikin vain tuntunut siltä. Eli ensi kerralla tähtään vähän parempaan vaihtoonkin.

Pyöräily oli niin kuin aina. Ei mitään ihmeellistä vaikka ei ollut edes oma pyörä. Kiitos duunikaverille joka auttoi kaveria hädässä ja lainasi pyöräänsä :) Reitti oli kyllä huomattavasti raskaampi kuin Kuusijärvellä. Lopun mäissä alkoi tuntumaan siltä, että jalat hyytyvät. Vaikka kuinka poljin niin vauhti vaan hyytyi. Kuulostinkin luultavasti ihan höyryjunalta puuskuttaessani. Aika oli vaihtoineen 49:17min. Ihan hyvä. En osannut käyttää pyörän mittaria, niin arvioisin keskinopeudekseni jotain 29km/h. Vähän oli ikävä omaa pyörää, koska sillä on niin erilainen ajaa. Saan paremmin kaiken irti jaloistani sillä. 

Juoksemaan lähtö meni ihan huomaamatta. Aika uskomatonta juoksutaitoni tuntien. Toinen kenkä meni vähän huonosti, mutta en jaksanut alkaa korjaamaan sitä. Kieli hierti pienet vesikellot jalkapöytään, mutta ei mitään edes kovin kivuliasta.

 Puuskutusta juoksemaan lähtiessä

Jälleen ensimmäinen 2,5 km tuntui loputtoman pitkältä. Kääntöpaikalla pysähdyin, että sain juotua kunnolla mukillisen urheilujuomaa. Sitten lähdin takaisin muurinpohjanlettu silmissä kiiluen. Sillä sain puristettua vielä itseeni vauhtia loppuun asti.

 Vielä vähän
 Melkein maalissa

Juoksua paransin 5 min. Aika saavutus mielestäni. Kokonaisaika oli  1.45.48,0. Pyöräily oli pidempi ja raskaampi kuin edellisellä kerralla ja SILTI paransin aikaani :) Voi onnea. 

Kiskolla on seuraava koitos kolmen viikon päästä. Nyt ehtii ainakin levätä kunnolla ennen sitä. Nukuin eilen 12h yhteensä ja tänäänkin piti ottaa vielä tunnin päikkärit. On se rankkaa.

Ja vielä viikon vinkki tai ehkä jopa kuukauden. Älä siivoa kuukauteen, niin saat takuu varmasti talon täyteen vieraita... Nyt kävi näin. Normaalisti siivotaan kerran viikossa, koska koira tuo niin paljon kaikkea mukanaan sisälle ja taidan olla vähän neuroottinen... Nyt on vaan ollut niin paljon tekemistä ulkona mm. takapihan kanssa, että se on vaan jäänyt, mutta nyt on siivottu :D

7 kommenttia:

 1. Hyvä parannus! ja vain viikon palauttelulla. Itsehän jätin sen vantaan väliin ja yritin keskittyä tähän Sääksiin...

  Itse alan kans lounaan jälkeen kirjoittelemaan omia kokemuksia. Päälimmäinen tunne oli kyllä pettymyksen puuska, mutta nyt kun on antanut pari päivää olla niin alkaa olemaan paljon parempi mieli. :)

  Kiskossa itselläni on kans seuraava koitos, silloin ainoa tavoite on päästä maaliviivan yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noin lyhyestä matkasta palautuu viidessä päivässä. Kiskolla menee varmasti taas paremmin :)

   Poista
  2. Oon huomannu, että tänä kesänä mulle sellainen biisi jolla saan itseni yrittämään uudestaan on tämä: http://www.youtube.com/watch?v=ivPEKaBHjYA

   Jotenkin tosta biisitä moni ajattelee, että se on ihan vaan rakkauslaulu. Mutta itselle toi avautu täysin urheilun kautta. Jotenkin summaa hyvin mun suhtautumista Triathloniin.

   Niin, tämä nyt oikein mitenkään liittynyt mihinkään, mutta halusin jakaa tämän ajatuksen kanssasi. :)

   Poista
  3. Joo toi on hyvä biisi :) mä harvemmin kuuntelen musaa ku treenaan. Se menee vähän hukkaan, ku keskityn siihen mitä teen niin aika vahvasti. Mut sit taas ennen ja jälkeen treenin kylläkin. Se auttaa saamaan oikean fiiliksen ja myös rentouttaa ja rauhoittaa jälkeenpäin. Riippuu tietysti mitä kuuntelee :D

   Poista
 2. Onnea hyvästä kisasta! Sulla on ollut ihan hurja pyöräily!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hurjasta en tiedä, mutta rankka se oli ainakin :D

   Poista
 3. Joo, siis itse oon myös oppinut pois siitä musiikin kuuntelusta silloin kun treenaan. Itsellä treenaaminen tapahtuu aikalailla poikkeuksetta aamuisin jolloin kotiseudulla vihdissä luontokin heräilee. Niiden äänien kuuntelu on todella loistavaa aamuisin ;)

  Tosta pyöräilystä sen verran, että aion pistää koko pyöräily setin uuteen uskoon ensi keväänä. Nytkin se olisi mahdollista, mutta luulen, että alkaisi ottaa päähän jossain vaiheessa kun nyt pitäisi kuitenkin jossain kohtaa pihistellä. Säästän vuoden ja ensi keväänä sitten ostan sellaisen pyörän ja muut sälät ettei tarvitse kompromisseja tehdä.

  VastaaPoista