tiistai 16. heinäkuuta 2019

Perusmatka Lohjalla

Lauantaiaamuna oli kisajännitys kohdillaan, joka oli ihan positiivinen asia, jos vertasi Kuusijärven kisan aamuun, kun olo oli lähinnä surkea. Sain sentään aamupalan siinä syötyä ja olin onnistunut tankkaamaan itseni niin turvoksiin, että en saanut enää mitään alas sen jälkeen. Kaikki tavarat löysivät tiensä aika nopeasti reppuun ja laitoin kisa-asun suoraan päälle, kun en tiennyt miten lopulta on aikaa perillä ja millaiset vaihtopaikat. Sitten, kun Akseli oli saanut ruokaa lähdettiin Lohjalle. Toivoimme, että jätkä nukkuisi autossa, mitä ei normaalisti tee ja 30 min pikku tirsat se siinä vetäisi onneksi. Olisi varmaan nukkunut pidempäänkin, mutta tultiin perille ja parkissa oli tietysti kauhea mökä mihin sitten heräsi.

Kamat ojennukseen vaihdossa, ainakin melkein

Kisakeskus oli sopivan kompakti, kaikkea löytyi ja mihinkään ei ollut liian pitkä matka. Teki asioista todella paljon helpompaa. Kasattiin pyörä, kävin ilmottautumassa ja vein kamat vaihtopaikalle. Sitten siinä kekkuloitiin ja kuuntelin infoa. Startti oli 14:45 ja menin pulahtamaan raikkaaseen veteen hyvissä ajoin. Uinnin jälkeen otin geelin join vähän vettä, suukotin ison ja pienen miehen ja sanoin heipat. Sitten odoteltiin vaan rantavedessa starttia.

Tuleva mestari vissiin

Lähdin aika vasemasta laidasta ja pääsinkin uimaan ihan mukavasti ja ohittelin jengiä hämmästyksekseni. Ensimmäisen poijun ohi livahdin sujuvasti, mutta toisella tuli vähän "käsirysyä". Sitten sain jonkun rinulipotkun naamaan, kun vesi oli niin sameaa, että ei ehtinyt väistämään. Onneksi olin laittanut Speedon lasit, kun ne eivät lähde irti tuollaisessa. Siitä kesti toipua hetken ja viimeinen sivu ensimmäisestä kierroksesta meni vähän siinä. Toiselle kierrokselle sain alkumatkaan jonkun viereen hakkaamaan päähäni kädellää ym. Siitäkin selvittiin ja sain uitua sen lopun todella hyvällä vauhdilla ja aloin jälleen ohittelemaan. En osaa sanoa vauhdeista mitään, kun kello ei taaskaan tallentanut uidessa matkaa... Aika oli kuitenkin 32:49,6.Vaihtoon oli vähän matkaa, mutta se nyt on aika normaalia. Vaihtaessa aloin miettimään kahta geeliäni, olin siis ottanut kolme mukaan ja yhden olin ottanut aluksi. Kun ne eivät olleet selässä, niin olisivat varmaan kengissä. Ei ollut. Sitten muistin, että ne olivat jääneet reppuun ja unohdin ne, kun Akselin kanssa häslätessä asiat vaan vähän unohtuvat välillä. No hups. Uskoin kyllä selviäväni ilman niitäkin. 3:37,6 meni ensimmäiseen vaihtoon aikaa.

Uitettu vetää kypärää päähän

Pyöräily oli tosiaan 8 x 5 km lenkki. Olin vähän kauhistellut sitä jo etukäteen mielessäni, niin kuin moni muukin. Reitti itsessään oli mukavan vaihteleva, mutta raskaan siitä teki ne käännökset. Sellaista kiihdyttelyä ja jarruttelua, että toiseksi viimeisellä kierroksella aloin miettimään jalkojani. Vähän hirvitti jo 10 km juoksu, kun olin ajanut aika tehokkaasti sen 40 km. 1:18:01,1 meni pyöräilyyn. Ihan ok sille reitille.

Käännöksen jälkeen kiihdytys ylämäkeen

Pyöräilyssä mielestäni korostui tekniikka. Tiukat käännökset, kaksi ympyrää ja mäet. Käännöksiä esimerkiksi kannattaa harjoitella ihan vaikka huvikseen. Itse on tullut kääntyiltyä treeneissä, että on saanut tehtyä tekniikka osuuksia järkevästi ja se on ollut tietämättäni hyvää harjoitusta. 

Akselille piti aina vähän vilkuttaa

Jotkut tekivät ehkä vähän typerästi ohitellessaan käännöksissä. Ollaan kuitenkin "vain" ikäsarjalaisia ja pitäisi huomioida kokemattomammat. Itse otin toisessa käännössä takkiin useasti, kun alamäkeen ensin painettiin ohi ja sitten ylämäessä tultiin takarengas edellä vastaan. Ja vaikka takana tulevan kuuluu jättäytyä, kun mennään ohi, niin voisi sitä silti vähän katsoa miten sitä tulee eteen. Yksi nainen teki kaksi kertaa minulle sen, että tuli eturengastani hipoen eteeni alamäessä ja jouduin itse jarruttamaan, että ei olisi osunut. Todella raivostuttavaa. Ja näki niitä aika paljon. Itse katson aina, että en mene ihan toisen eteen.
Seuraava vaihto meni ihan ok Akselin kiljahdusten ja äiti huutojen kannustamana 4:12,9 ajassa.

Taas vilkutusta Akselille

Ja taas

Juoksu oli kahtena 5 km lenkkinä ja lähti yllättävän hyvin sen pyöräilyn jälkeen. Mietin, että tästä tulee hyvä ja otin salmiakkia. Ensimmäisen juottopisteen olin ohittanut, kun olin juonut vielä pyörän pullosta ennen lähtöä. Pitkän ylämäen jälkeen olikin mukavasti tasaista n. reilun kilometrin verran ja sitten pääsi sukeltamaan metsään. Ensimmäinen metsä osuus oli ihana ja juoksin hyvillä mielin. Sitten puolessa välissä tuli toinen juottopiste ja otin vettä salmiakin päälle. Matka jatkui. 

Neljännellä kilometrillä alkoi toinen metsä osuus, mutta siellä oli pieniä hyvin jyrkkiä nyppylöitä pari ja ne koituivat jalkojeni kohtaloksi. En meinannut päästä enää eteenpäin niiden jälkeen. Tulin hivenen raatona toiselle kierrokselle ja yritin näyttää edes vähän iloiselta. Akseli näytti lähinnä tylsistyneeltä rattaissa, mutta vähän vilkutti, nähdessään minut. Taisi jo väsyttääkin.

Koitin saada Akselin piristymään ja taputtamaan

Join vettä ja urheilujuomaa ensimmäisellä juottopisteellä tällä kertaa. Sitten lähdin taapertamaan ylämäkeä ylös. Selvisin ja otin salmiakin. Sitten sinnittelin taas toiselle juottopisteelle. Taas vettä ja urheilujuomaa. Ja taas ne samat pikku kuolema mäet. Jotenkin vain sain puristettua itsestäni vielä ne viimeiset kilometrit ja mietin, että tuskin niillä unohtuneilla geeleillä olisi ollut kauheasti vaikutusta. Juoksu meni silti ihmeen hyvin, mutta ei niin hyvin kuin olin ajatellut. Aika oli 59:02,0.

 
Vähän hyytyi, mutta maaliin pääsin


Maalissa olin ajassa 2:57:43,44. Olin kuudes. Olisin ollut viides, jos en olisi hyytynyt juoksussa. Damn. No hyvä, että pääsin edes maaliin :D Enempää ei irronnut. Eikä tullut uusittua SM-kultamitalia. En yllättynyt :D

Sunnuntaina oli koko kroppa hivenen tönkkö aamusta, mutta kyllä sitä vertyi, kun laittoi ruokaa, pesi pyykkiä, kävi kaupassa, siivosi ja laittoi taas ruokaa. Ja lisäksi kaikki se pikku ukkelin perässä juokseminen. 

Seuraavaksi olisi sitten Elokuun alussa puolikas Kasnässissä. Tämä kisa oli hyvin järjestetty ja oli myös erittäin yleisöystävällinen, joten samaa odotan Kasnäsistä. Toivottavasti menisi vähintään yhtä hyvin, kuin tuo perusmatka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti