sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Alkaa tuntumaan

Nyt on vähän väsynyt olo. Tehokas viikko siis takana. Ihan en kaikkea ehtinyt treeneistä tekemään, niin jäi vähän harmittamaan, mutta taas kävi näin. Kyllä sitä vielä joskus. Tuntemus siitä, että selkä alkaa normalisoitumaan vihdoinkin vahvistuu.

Maanantai ja tiistain meni pyöräillen ja tiistaina suuntasin vielä juoksemaan. Jalat oli kyllä aika käytetyn oloiset varsinkin juostessa, kun piti juosta kuudesta kilometrista kolme kovempaa, niin tiukkaa teki. Tuntui myös siltä, että kylmä vaikutti, kun olin ihan jäässä varsinkin jaloista, vaikka juoksin kovempaa. 

No, seuraavan päivän hieronta olikin siis enemmän kuin tervetullut. Selkää rassatessa meni taas suurin osa ajasta kuitenkin. Löytyi rangan vierestä sellainen 10 cm pätkä noin puolesta välistä, joka oli todella kipeä. Hammasta purren kestin sen, koska sen tunsi jo siinä, että nyt ollaan asian ytimessä. Sattui nimittäin läpi ja kylkivälejä myöten. Ehkä pääsen vihdoinkin siitä vatsalihaksia kiristävästä vaivan osuudesta. Ja toivon mukaan koko vaivasta kohta.

Torstaina huilasin taas hyödyn maksimoimiseksi. Mutta tuli myös odotettu paketti :D Sain Stagesin ja siinä sivussa tilaamani GU:n recovery jauheen. Siinä oli hupia kerrakseen kotitöiden oheen.

Parasta palautusjuomajauheesta tehtyä palkkaria mitä oon ikinä maistanu!

Perjantai-iltana raahauduin puolikuolleena uimaan. Tiesin sen auttavan siihen oloon, vaikka ei olisi muka jaksanut. Altaassa oli vaan joku ihmeen temppurata syysloman kunniaksi, mutta onneksi mahduin uimaan ja vielä lähes yksin. Pari tyyppiä kävi koittamassa samalla radalla kanssani, mutta totesivat ilmeisesti viisaammaksi kadota siitä etteivät olisi tielläni. Tapahtu siinä yksi kolarikin. Joku tyttö temppuradalta päätti "oikaista" neljän radan yli, toiseen suuntaan olisi ollut vain yksi rata. Ilmeisesti hänen päätelmät liikkumisensa nopeudesta eivät oikein täsmänneet suhteessa minuun, koska ikäväksi täräytin suoraan häntä päin. Säikähdin niin paljon, että vedin puoli keuhkollista vettä varmaan henkeen kesken 200 m kovemman setin. Tämä altaiden sankari ei korvaansa lotkauttanut. Jatkoi vaan coolisti siirtymistään... 

Uinti meni muuten hyvin. Jo ensimmäisessä liussa altaan päästä huomasin, että nyt on hyvä ja vesi tuntuu hyvältä. Se on harvinaisen mukava fiilis. Uinti meni pitkästä aikaa hyvin ja siinä tuntui, että vasen puolikin alkaa olemaan enemmän mukana touhussa. 

Lauantaina erehdyin menemään jostain mielenhäiriöstä johtuen I love me messuille. Olisi senkin ajan voinut käyttää fiksummin. En taida olla ihan niiden messujen kohdeyleisöä. Itsensä tuunaaminen ei niin kiinnosta ja vaatteitakin on liikaa. Olihan sitä kiva maistella kaikkia uusia protskujäätelöitä ja muita hyperterveysruokia ja juomia. Muutamat asiat lähinnä vaan nauratti. 

Tuli sieltä ostettua Hyvinkääläisen Flow kosmetiikan tuotteita ja ranskalaisen Laveran, kun tykkään käyttää luonnonkosmetiikkaa sen vähän mitä käytän. No hiukset pitää pestä ja nahka rasvata. Yksi hyvä löytö oli kyllä hiusharjan putsari. Se oli sellainen pienen haravan näköinen todella tiheäpiikkinen kapistus. Yksi mitä myös käytän aika paljon on hiuspuuteri, sattuneista syistä. Se vaan saa harjat näyttämään aika nopeasti todella kauheilta. Pesemälläkään tahdo lähte vaan jää sellaiseksi tahnaksi. Tuolla pikku haravalla harjat lähti yllättävän puhtaiksi! 

Messujen jälkeen suunnattiin ruokakauppaan ja sitten poljin tunnin trainerilla uuteen wattiominaisuuteen tutustuen. Trainerissa on ollut tehonäyttö, mutta se ei näemmä ollut ihan paikkansa pitävä, niin kuin on sanottukin. Alkuun näytti aika samoja lukemia Stagesin kanssa, mutta tunnin päätteeksi huomasi, että vähän oli positiiviset trainerin antamat lukemat. Keskiarvossa oli sellainen 40 W ero... Olen siis tuhnumpi kuin oletin.

Vähän hämärästä kuvakulmasta eli pyörän päältä otettuna se uusi ja ihmeellinen Stages, tehokampi. Mokkula itsessään ei näy, kun se on tuolla vasemman kammen sisäpinnalla upotettuna. Tämän takia piti vaihtaa takajarru pienempää ja sirompaan, kun ei olisi muuten mahtunut.

Neljän kilometrin juoksu meni pyöräilyn päälle ihan maukkaasti. Kylmä vaan tuolla ulkona meinaa olla. Ehkä siihen ei vaan ole vielä tottunut?

Tänään piti pyöritellä pyörällä puolitoista tuntia ja juosta kuusi kilometriä. Tuli vaan nukuttua vahingossa kymmeneen ja muistettua, että tänään pitää siivota tavallista paremmin, kun huomenna tulee taloyhtiöön joku sokeritoukkahäätö. Ollaan nähty ehkä viisi tässä viiden vuoden aikana, kun ollaan tässä asuttu kyseistä öttiäistä. Ehkä niitä sitten vilistää muualla. Toisaalta ihan hyvä, niin sai rojut nurkista, mutta kyllä siihen vähän meni tavallista enemmän aikaa ja energiaa. Ehdin nipin napin tekemään vielä ruokaa ennen uintia. 

Mietin siinä ennen uimista venytellessäni, että en kyllä olisi varmaan messujaloilla jaksanut edes juosta. Ei pitäisi käyttää muita kenkiä kuin niitä mihin on tottunut ja tässä tapauksessa lenkkareihin. Laitoin messuille yhdet vanhat hyvät nahkasaappaat, joissa on tullut taivallettua useampiakin kilometrejä. Ei vaan nyt kovin pitkään aikaan. Oli sitten tänään mm. nilkat ihan hemmetin kipeät.

Uintikin oli ihan mukavan raaka. Senkin takia olin ihan tyytyväinen, että en ehtinyt... 2x100 nilkat sidottuina, 4x100 sama + lättärit, 12x25 kovaa 20" tauko ja vielä 4x100 nilkat narussa + lättärit. Meinasin hukkua viimeisillä metreillä, kun oli kädet niin loppu. Mutta kylki oli enemmän mukana kuin aikoihin!

Huomenna taas narpapaatille rentoutumaan ja edessä uusi viikko treeneineen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti