maanantai 7. huhtikuuta 2014

Leireilyä

No nyt tulee sitten kooste viikonlopun leirielämästä. Lähdin toiselle Jarmo Hastin ja Simo Hillon järjestämälle triathlonleirille, joka oli tällä kertaa Kangasalla ja majoituimme kuntoutumiskeskus Apilassa. Muutama muukin, jotka olivat olleet leirillä viimeksikin oli mukana. Loput olivat sitten uusia tuttavuuksia. Oli jälleen oikein onnistunut ja mukava, vaikka lyhennetty, leiri. Paikkasin kuitenkin sunnuntaina HyPyn omalla leirillä :)

Perjantaina koitin nukkua mahdollisimman pitkään, mutta kahdeksalta alkoi silmät avautua väkisinkin. Väsytti. No siitä sitten kamoja pakettiin vähitellen ja oli ihan uskomattoman hankalaa taas keksiä mitä pitäisi ottaa mukaan, että ei palellu pyöräillessä. Koitin olla edellisestä viisastunut ja pakkasin kaikki lajit omiin pusseihinsa. Pussukoita tuli paljon, mutta tavaroiden löytäminen osoittautui helpommaksi, kun yhdestä isosta säkistä kaivaminen.

Perjantaina ohjelma aloitettiin tietysti syömällä ja sitten oli luento päälle. Käytiin vähän läpi yhdistelmäharjoittelua ja sain pari ihan hyvää vinkkiä, kun minulle ei pyörästä juoksuun lähtö ole paha vaan uinnista pyöräilyyn. Jalat ei tunnu toimivan ollenkaan. Kuski kiihtyy vaan, mutta mihinkään ei liiku :D Eli siis sykkeet hyppää kattoon ja jalat on kuin pölkyt. 

Kun ruokaa oli sulateltu reilu tunti lähdettiin juoksemaan alkulämmöt. Lasagne taisi olla kuitenkin minun vatsalle vähän tuhtia tavaraa ennen urheilua, kun närästi koko 2.5 km lenkin ajan :P Ei siihen onneksi kuole vaikka tuntuukin ikävältä. Lenkin jälkeen jatkettiin kuntopiirillä Apilan salilla. Salin jälkeen mentiin heiluttelemaan kahvakuulaa.

Jarmo näytti miten vekottimissa pitää käyttäytyä

Hyvin pyörii varsinkin minipainolla :D

Noi villasukat ^_^
Treenien jälkeen oli sitten saunaa ja uintia halukkaille tarjolla Apilan allasosastolla. Istuttiin sitten Niklaksen kanssa porealtaassa puoli kymmeneen jauhamassa shittua. Siitä sitten valmistelemaan seuraavan päivän kamat riviin, että ei tarvitsisi aamulla silmät ristissä miettiä niin paljoa.


Ruokasalin maisemat Apilassa
Lauantaina näytti tulevan kaunis aurinkoinen päivä, mutta aamulla oli vielä melko vilpakkaa. Siinä sitten kiskaistiin aamupala ja käärittiin itsemme lähtö valmiiksi kohti aamun ensimmäistä treeniä uimahallille, jonka jälkeen oli ohjelmassa pyöräilyä ihan oikeasti. Hallille oli viitisen kilometriä ja en edes jäätynyt tällä matkalla. Pakastepussit kengissä oli oikein loistava valinta, kun en omista kengänsuojia :D

Uimassa
Uitiin reipas tunti ja sai taas kuvautettua omaa uintiakin. Omassani ei ollut oikeestaan enää muuta vikaa, kun ne liian laajat potkut... Pitää nyt opetella potkimaan ihan sillai pienesti ja söpösti.

Uinnin jälkeen taas kauhea pukeminen, että tarkenee pyöräillä ilman, että joutuisi hikoilemaan ihan suotta. Taisin onnistua ihan hyvin valinnoissani, koska ei ainakaan palellut missään vaiheessa. Tuuli alkoi voimistumaan päivän mittaan ikävästi.

Lähtökuopissa

Poseerausta ennen lähtöä

Sitten mennään
Pyöräiltiin reipas tunti ja siihen sisältyi maksimi veto, meinasi lähteä henki siinä vastatuulessa, ja mäen kiipeämistä.

Vielä hymyilytti ennen maksimeja

Ensimmänen mäkinousu tehty, kaksi vielä jäljellä

Maisemaa mäeltä jonne noustiin, taisi olla aika korkea
En oikeen käsitä tässä vaiheessa elämää ainakaan miksi pitää lähteä etelään polkemaan vuorille :D Mielestäni ainakin Pirkanmaalta löytyy ihan tarpeeksi noita mäkiä, kun tuntui, että koko ajan oli ylämäki, joka ei meinannut loppua. Tuo mikä kiivettiin kolme kertaa kiristyi loppua kohden. Aurgh olin ihan puhki ja piti jaksaa vielä hinkuttaa takaisin hotellille.

Tähän väliin otettiin suihku ja ruokailu. Sitten oli jälleen luentoa, jonka jutuista en jostain syystä muista ihan kauheasti. Olin ihan kukkuu. Piti vielä lähteä sen jälkeen polkemaan kohti yhdistelmätreeni paikkaa. Tuuli oli jo aivan järkyttävä ja sen lisäksi hiekkaa pöllysi niin, että kiitos huulirasvan sain mukavan hiekkakuorrutuksen huuliin.

Yhdistelmän pyöräilyosuus hyydytti jo muutenkin väsyneet lihakseni täysin. Se mäki mikä siellä(kin) oli, oli aivan kauhea. Pienimmällä vaihteella kitkutin se kerran ylös peläten, että vauhti loppuu ja kaadun paikoilleni :D Ei sentäs käynyt ihan niin huonosti, mutta alamäessä vähän jännitti, kun tuuli riepotteli niin kovasti. Sitten juoksin hiekkakentällä 1.2 km ja siihen se sitten jäi. Istuin kivelle odottamaan, että voidaan lähteä takaisin päin ~10 km. Säästin voimiani siihen, mutta paluumatkalla alkoi vasta kulkemaan.

Koko päivän oli ollut sellainen fiilis ja olikin, että syke vain nousi, mutta tehoja ei voinut käyttää. Todella tuskastuttavaa. Ihmettelin mikä on, kun on niin tukossa. Ei taida enää sopia niin kevyet viikot mitä viime viikko oli niin tälle kropalle. Tulin sen loppumatkan takaisin hotellille ihan innoissani, kun alkoi kulkemaan. Olisin voinut helposti jatkaa vielä treenejä sunnuntainakin alkoi tuntumaan siltä vihdoin.

Leiri päättyi tähän Kangasalla ja kaikki lähti kotia kohti siitä. Pientä haaveilua tulevista leireistä oli jo vähän ilmassa. En malta odottaa! :) Kiitos kaikille seurasta ja mukavasta leiristä.

Sunnuntaina jatkoin Hypyläisten venyttämisellä ja tänään kävin hierottavana viikonlopun lihasjumit pois. Olipa kivuliasta. Huomenna fustra, keskiviikkona voisi ottaa 3 min wattbike testin, jotta näkee vähän kehitystä ja torstaina alkaa LOMA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti