tiistai 11. elokuuta 2015

Arkipäiväistyminen

Ensimmäinen tavallinen arkiviikko selvitetty. Väsymys oli melkoinen. Ei yllättänyt, kun piti taas ohjelmoida sisäinen kello uudestaan aamuherätyksiin. Enää tuo ajoissa nukkumaan pääseminen olisi opeteltava... Jotenkin se aina lipsahtaa sinne yhteentoista illalla ennen kun on edes lähellä nukkumista. Sen sitten huomaa taas aamulla...

Olen nyt aika hyvin onnistunut panostamaan uimiseen. Vähän nihkeältä se tuntui tiistaina alkuun, kun vesi on edelleen sen verran viileää, että en kärsi olla siellä kauhean kauaa. Märkäpuvusta huolimatta kroppani jäähtyy sen verran, että en tahdo lämmetä enää sen jälkeen. Tiistaina raahasin itseni ja teräsmiehen uimaan. Kumpikaan ei ollut innoissaan, mutta en halunnut mennä yksin, koska siinä on iso ero uinko yksin vai jonkun kanssa. Tieto siitä riittää, että toinen on siinä lähellä, että saan uitua rennommin. Jännä juttu meinaa ja tämä ei vaivaa pienemmissä lätäköissä uidessa. Ei sen vian tarvitse olla iso, kun se on korvien välissä :D

Läpsyteltiin siinä sellainen kilometri ja ihmeteltiin vähän, kun oli osat vaihtuneet viime kesästä. Teräsmieheni ei meinannut pysyä enää minun perässä! Kotona katsoin dataa ja se näytti 1:30 min/100m paikoitellen. Olin vähän häkeltynyt lukemasta. En vaan ymmärrä missä nämä vauhdit on kisassa... Pitää löytää ne jostain sielläkin.

Huomannut sellaisenkin jännän jutun, että märkkäriin menee nykyään enemmän vettä... Olen tainnut päästä jotenkin vaivihkaa laihtumaan. Pukukin varmaan venähtänyt, koska alan vasta vihdoin lähentelmään purjekalan M koon painon ylärajaa... Voihan se olla, että alkaakin vasta tuntumaan normaalilta :D Noh kyllä sillä tämän kesän vielä ui loppuun, jos sitten koittaisi miltä uusi M koko tuntuu.

Keskiviikosta päätin ottaa pyörällä töihin päivän, tietenkin sään salliessa. Nyt olikin ensimmäinen kerta tälle kesälle niin. Vihdoinkin sään puolesta sellaista, että viitsii mennä. Olenhan sokerista.

Pitää nyt vähän rajottaa tuota pyöräilyä, vaikka se kivaa onkin ja panostaa juoksemiseen. Tuo kerta viikossa riittää tällä hetkellä. Töihin reitti on kuitenkin kohtuu haastava mäkineen ja matkaakin tulee yhteensä 50 km. Pitää koittaa polkea rauhassa töihin, että jaksaa töitä ja sitten kotiin päin voi ryysätä niin kuin tykkää. Suunnitelma onnistui aika hyvin ja oli kivaa.

Torstai tuli huilattua puolivahingossa. En muista yhtään mitä tuli tehtyä edes... Eli ei varmaan mitään... Taisin olla vähän väsynyt.

Viikonloppuun laskeutumisen aloitin taas uimalla. Oli niin nätti ilma, että piti lähteä vielä töiden jälkeen illalla polskimaan. Uin reilun kilometrin. Ja taas koitin vetää kovaa, että lähtisi se kellumis teema päästä pois. Vauhtia löyty ja uin niin kiukulla, että oli kyljet kipeät sen jälkeen seuraavana päivänä. Hyvä merkki.

Viikonloppu oli aivan ihanan kesäinen, melkein unohtui jo, että kesäloma loppui. Selvästi hyvä viikonloppu, kun löytää noin lomafiiliksen :) Otin siinä lauantaina itseäni niskasta kiinni ja lähdin juoksemaan lyhyttä pyörälenkkiä, 18 km, keskellä päivää, vaikka aika lämmin olikin. Tosin lähtiessä oli vielä pilvistä. Mukaan otin juomavyön neljällä "bliw" pullolla ja niissä Isostarin edurance juomajauheesta juomaa, geelin ja pari imeskeltävää energiamölliä, sekä salmiakkia. 

Homma lähti mukavasti, vaikka jo ensimmäisen kilometrin jälkeen alkoi naurattamaan kuinka kuuma on! Ihanaa! En valita. Sykkeet alkoivat karkaamaan 50 min jälkeen ja otin salmiakkia. Luulin, että niitä olisi ollut siinä useampi, mutta ei ollut kuin yksi. Se vähän huoletti... Auttoi taas ja pystyin jatkamaan hyvällä fiiliksellä. Siinä juostessa mietin tätä kivaa lyhyttä pyöräreittiä, että se ei ehkä ole juosten ihan niin kiva... Tasaista kyllä, mutta monta kilometriä keskellä peltoja auringon paahteessa juosten, ei ole ehkä ihan parasta, jos voisi valita juoksureitin toisinkin. Ei ainakaan palellut... 

Neljäs kesä, kun tuota ihmetellyt ja nyt sain siitä vihdoin kuvan

Juotava alkoi loppumaan kesken ja viimeisillä kilometreillä alkoi tulemaan sellaisia väristyksiä, että kroppa alkaa kuivumaan. Mietin, että miten selviän kotiin asti?! Keksin sitten mennä terveyskeskuksen vessaan juomaan, kun se sattui siihen kohdalle sopivasti :D Sain vähän kummeksuvia katseita, kun törmäsin hiestä läpimärkänä odotusaulan läpi vessaan ryystämään vettä kuin henkeni hädässä. No, jos joku olisi kysynyt jotain, niin olisin voinut sanoa, että en halua olla asiakkaana hetken päästä ;) 

Puolessa välissä ja kovin on hiki

Selvisin lenkistä ja pienen välikuoleman ja kauppareissun jälkeen kävin pyörällä ajelemassa palauttavan 20 km lenkin. Oli varmaan ihan hyvä idea, vaikka väsyttikin, koska jalat eivät olleet pahemmin kipeät sunnuntaina. Vaikka kyllä niissä tuntui, että oli tullut juostua. Pitää kyllä jatkossakin juosta vastaavia, koska vasta 12 km jälkeen alkoi tuntumaan vähitellen koko ajan raskaammalta. Olen juossut jonkun verran niin pitkiä lenkkejä eli pitää vaan tottua vielä pidempiin.

Sunnuntaina sää häikäisi ja yllättäen suunnattiin Sääksiin palvomaan aurinkoa. Kävin siinä taas uimassa alkuun kiukkuisen kilometrin. Huomasin, että oikean käden veto oli hivenen vajaa ja aloin sitä sitten korjaamaan. Vartalonkiertoa ym paranti niin alkoi taas tuntumaan paremmalta. Huomasin asian vaan siitä, kun vasen hartia alkoi väsymään, mutta oikea ei ollut moksiskaan.

Oli hyvä viikko ja toivottavasti tästä tulee vähintäänkin yhtä hyvä ellei jopa parempi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti