torstai 24. heinäkuuta 2014

Rentoutumista etelän lämmöissä

Toinen lomaviikko on kohta pulkassa ja niin paljon on jo ollut kaikkea touhuamista, että tuntuu paljon pidemmältä ajalta. Olen tässä hienovaraisesti koittanut valmistautua lauantain pyörä"retkeen", josta tulee varmasti rankka tämän Hawaimaisen lämmön kanssa. Voi kuvitella olevansa siellä :D paitsi sitä tuulta en kyllä toivo.

Uimassa ja rannalla ollaan oleiltu aika paljon. Maanantai iltana käytiin uimassa ja teräsmies totesi hihattoman 20 vuotta vanhan QuintanaRoo märkkärin olevan jo nähnyt tarpeeksi elämää. Illalla katseltiin, mitäpä muuta kuin Wiggleä, ja havaittiin siellä melko edukas Sailfishin Edge puku. Niitä en ole nähnyt missään muualla ja se eroaa "normi" märkkäristä siinä, että se on todella ohut. Hän kun nyt ei tarvitse mitään ihmeellistä, kun ei niin kisaile ja uintitaitokin on valehtelematta loistava. Onnistuin kyllä pysymään peesissä kauhealla kiukulla, kun uitiin eli edistystä havaittavissa omassakin uinnissa.

Tiistai menikin sitten velolla Helsingissä. Itse en uskaltautunut ajamaan, kun olin onnistunut saamaan viikonloppuna laiturin portaista karmean ruhjeen oikeaan sääreeni eli juuri siihen jalkaan ja kohtaan, jolla pysähdyn siihen betoniseen reunaan... En halunnut ruhjoa jalkaa enempää, kun tiesin omat pysähtymis taitoni :D Teräsmies ajoi sen sijaan Lassen ja muiden ammattilaisten kanssa.

Teräsmies velolla

Prot lämmittelee mopon perässä


Kyllä sitä teki sitten päivän katselun jälkeen mieli itselläkin ajamaan, niin kävin heittämässä oikeasti kevyen pyörälenkin, kun jalat olivat niin jumissa. Tainnut kunto kohota vähän salakavalasti, kun keskisyke oli vain 125. Todella harmillista ;) Uusi kypärä oli mahtavan hyvä varsinkin, kun kesäillat on täynnä ötököitä, niin ropina kävi vaan ja kun muisti pitää vielä suun kiinni, niin ei öttiäiset häirinneet ajoa.

 

Keskiviikko aamuna sitten odotettiin hartaasti pakettia saapuvaksi. No ovikello soi onneksi jo puolenpäivän aikoihin, että ei tarvinnut kauaa odottaa. Teräsmiehen uusi märkkäri oli todella hieno. Hihat siinä on sitä kangasmaisempaa matskua ja se on hassu, kun on niin ohut. Sovittelin tietty omat ostoksenikin eli uudet uimalasit, kun vanhoista on mennyt huurtumisen esto pinta plörinäksi kovassa käytössä ja olen onnistunut tuhrimaan nekin ripsivärillä... Sekä pipo ja kauluri talveksi.

Kunnon ryöväri look :D
Kun uusien romppeiden hypistely oli suoritettu, lähdimme tietty testaamaan Sääksiin. Uuh mikä ihana lämpö ulkona. Todella houkuttelevaa vetää musta kumipuku päälle :D Uimavalvojien kopin seinässä luki veden lämpötilaksi 22 astetta, ei huono. Vedessä onneksi helpotti hiki ja uinti kulki mukavasti. Teräsmies oli todella tyytyväinen märkkäriinsä ja minä uusiin laseihin. Ne kyllä säästän kisoihin, että ei tarvitse tihrustaa huuruisten linssien läpi. Uitiin joku 1200m ja huhhuh, kun vauhtini paranee. Pystyin tällä kertaa uimaan teräsmiehen rinnalla ja uin hänet kiinni, mutta tiukkaa teki. Sen jälkeen olin ihan puhki. Ero taitaa olla juuri siinä edelleen, että hän jaksaa uida samaa kovaa vauhtia koko matkan, kun minä raukka hyydyn aika nopeasti.

Uuden puvun onnellinen omistaja
Rantautumisen ja kuivattelun jälkeen lähdimme etsimään SUPeja. Niitä oli mahdollista vuokrata keskiviikkona. Aika hyvä tuuri, kun olen halunnut kokeilla moista ja tilaisuus tarjoutui vielä tutulla rannalla. Olen oikeasti aika pelkuri vedessä, siksi hyvä, että sain testata Sääksissä. Löydettiin vuokraus rannan toisesta päästä eli laiturilta katsottuna kaukana vasemmalta, Sääksissä on siis aika pitkä hiekkaranta. Sattui vielä niin, että Hyvinkään aamupostista oltiin tekemässä juttua aiheesta, niin päästiin lehteenkin... Päätettiin mennä yhdessä samalla laudalla, kun ei jaksettu odottaa toista, vuokrattavana oli vain kaksi. Siinä sitten kuunneltiin ohjeistukset laudan käsittelystä ym. ja lähdettiin melomaan. Vähän jännäsi aluksi, mutta teräsmies nousi aika nopeasti seisomaan. Minä koitin seisaaltaan melomista, mutta kiitos hävyttömän huonon tasapainon ja motoriikkani palasin aika nopeasti polvilleni ja hetken päästä istumaan. Melottiin menemään puolisen tuntia ja sitten oli hiki. Teräsmies halusi käydä vielä vähän kokeilemassa yksinkin.Kaiken tämän uurastamisen jälkeen löhösimme vielä rannalla pari tuntia. Janohan siinä tuli ja kurvasimme Klaukkalan Lidliin ostamaan kunnon mineraalivettä, että saadaan suolat tasapainoon. Siellä vielä tsekkasimme, että tostaina tulisi myyntiin pyöräilykamat. Tiesimme siis mitä teemme seuraavana päivänä.

Noh aamu valkeni ja heräsimme jälleen ihan liian myöhään eli vähän vaille kymmenen. Siitä sitten hiljaksiin keräsimme itsemme liikkeelle ja lähdimme tarkastamaan näitä pyöräilyvermeitä. Teräsmiehelle ostettiin vihdoin toiset pyöräilykengät, joihin saa ne maastoklossit, sekä pyöräilyhousut ja paita. Itselleni ostin paidan, housut ja takin. Ihan jäätävän hyvälaatuisia, mukavia ja istuvia. JEAH! Sitten ajeltiin Forsmanin tehtaanmyymälään Vantaalle ja ostettiin vähän teetä, neljää erilaista joista yksi oli jääteetä eli teetä, joka tehdään kylmään veteen. Olisi pitänyt ostaa useampi pussillinen. Niin hyvää. Jumbossa käytiin kahvilla ja katseltiin muuten vaan ympärille. Piti käydä vielä XXL tarkastamassa, mutta se sai jäädä toiseen kertaan, kun teräsmiehellä oli kiire mopoilemaan. Tosin sekin jäi, kun taivas aukeni vähän sen jälkeen, kun päästiin kotiin. Melko reippaan ukkoskuuron iski.

Kahdeksan aikoihin lähdettiin juoksemaan ja huhhuh, kun oli kuumaa ja kosteaa. Tuntui ettei henki olisi oikein kulkenut. Melko samanlainen sää kuin viime perjantaina Keuruulla juostessa. Vähän reilu 6 km juostiin ja teräsmies korjasi juoksuani niin, että saisin askeleen paremmin alleni eli en veisi jalkaa liikaa eteen. Siihen siis auttoi polvesta joustaminen. Se oli aavistuksen rankkaa aluksi ja meinasi alkaa sattumaan vammajalkaan. Hetken vihloi säären sisäsivua ja tuntui nivusessa. Voi olla, että huomenna tuntuu vielä enemmän, mutta onneksi? on hieronta ja saan taas kuulla kuinka jumissa olen :D 

Huomisen tankkaan vielä eli ruokalistalle kuuluu mm. pullaa, jäätelöä, lättyjä, ne pitää vaan jaksaa paistaa ja ehkä jopa pizzaa. Kerro toki, jos haluat liittää päivän pyöräilysi lenkkiini, koska kaikki matkaseura, edes hetkeksi, on tervetullutta :) Live seuranta linkkiäkin löytyy tarvittaessa.

2 kommenttia:

 1. Hieno märkäpuku.

  Mulla menee harmillisesti töissä sen verran pitkään, että en ehdi sun kanssa yhtään pyöräilemään vaikka olisin halunnut. Pääsisin vasta iltapäivästä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai no voi hitsi. No toisaalta eihän sitä vielä tiedä kauan mulla menee tolla helteessä venkoillessa matkaan :D

   Poista