keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ehkä se vielä siitä

Kävin tänään fysioterapeutilla polveni ja sen surkean surkastuneen lihaksen takia. Halusin kuulla onko sillä vielä toivoa vai joudunko tyytymään siihen mikä se on. 

Aloin vaan maanantaina spinnissä pohtimaan lihaksen kuntoa, koska se selvästi rajoitti polkemistani. Vasemmassa jalassa ei tuntunut pahemmin, mutta tämä kyseinen lihas oli aivan tulessa. Ei kuitenkaan sattunut polven taakse, mistä olin vielä sunnuntaina huolissani.

Mutta niin... Fysioterapeutti kehoitti kiinnitämään huomiota siihen miten mm. seison, koska oikea jalka ylitaittuu ja samalla polvi pääsee kääntymään sisäänpäin. Sanoi myös että voisin laittaa esim. teippiä polvitaipeeseen, jotta se muistuttaisi minua väärästä asennosta, koska samalla koko jalan asento kärsii. Myös erilaisia lonkan lihaksien vahvistamiseen vaikuttavia liikkeitä neuvoi, koska vaikutti vahvasti siltä, että nekin ovat päässeet kärsimään tästä virheasennosta. Fysioterapeutti oli kuitenkin sitä mieltä, että kyllä tämä vielä tästä kuntoon saadaan. Voi onnea :)

Loppupäivän kiinnitin huomioni töissä siihen miten kävelin tai seisoin. Salilla muutaman kyykyn jälkeen huomasin kuinka väsynyt lihas jo oli. Alan tajuamaan vasta nyt kuinka olemattomassa kunnossa lihas on. Taitaa olla aikamoinen homma saada se samaan linjaan jalan muiden lihasten kanssa.

Koitin saada jonkinlaisen kuvan vähän havainnollistaakseni paremmin tätä "ongelmaa".


Kuvassa vasemmalla oleva jalka on nyt tämä kärsinyt. Itse ainakin huomaan eron parhaiten ehkä juuri polvista. Tiedä sitten miltä se näyttää muille... 

Huomenna on sitten taas uintia. Alkanut odottamaan sitäkin, koska se ei ole enää niin kamalan vaikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti