sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Polvipaini jatkuu

Ollut taas ihan hyvä viikko perustekemisen parissa. Treenit saanut tehtyä polvesta huolimatta. Kävin maanantaina lääkärissä, kun kyllästyin ihmettelemään sitä. Lääkäri heilutteli ja väänteli sitä ja totesi klappia on, laitetaan röntgeniin, mutta ei kieltänyt mitään. Lähdin sitten illalla tunnin lenkille tietysti :D

Tiistaina sain kuulla tuomion, mutta ei kai siinä. Kulumaa on kuulemma ja laittoi lähetteen jatkotutkimuksiin Hyvinkäälle. Pääsen varmaan taas magneettiin. Ihan hyvä, kun onhan tuo polvi saanut olla aika oman onnensa nojassa 11 vuotta. Ihan vaan senkin tähden, että siihen ei tule sitten yllätyksenä mitään, kun alkaa ikä rassaamaan ja eihän tämä mikään kevyin lajikaan ole. Ostin kuitenkin hätäpäissäni apteekista jotain niveliä vahvistavaa, että ei nyt vaan kävis mitään. Hierojallekin huokailin asiaa, kun oli taas sellaista iltapäivällä. Hiihtäminen oli saanut kropan ihan eri tavalla jumiin, niin oli aika tuskaista hierontaa taas.

Oikealla uusi lisäke ravinteisiin

Keskiviikkona jatkoin juoksemalla ja pyöräilemällä. Kumpikin sujuu, mutta ihan kuin polvi kävisi kipeämmäksi pyöräilystä...? Tai sitten se oli vain yhteisvaikutus. Ei se kyllä nivelessä se vika ole, vaan jossain jänteissä ja lihaksissa tai niiden kiinnityskohdassa, niin kuin aikaisemmin oli ollut hierojan kanssa puhetta. Kipu on vaan niin vaihteleva. Välillä se on ihan kadoksissa ja toisinaan aamulla kipeämpi kuin illalla. Ärsyttävää! Sitä se ainakin on...

Torstaina olin meidän uintivalmentajan sijaisena eli vein vaan ohjelman mukanani ja suomensin kaikki hullut lyhenteet. Onneksi kävin "kielikurssin" näihin lyhenteisiin viime talvena. Kiva setti oli ja kaikilla hyvä mieli sen jälkeen. 

Seuraavana uintina perjantaina otin ja repäisin uimalla 1500 m putkeen. Kaiken kaikkiaan sain vihdoinkin uitua 3 km tunnin aikana. Se mikä minut yllätti oli, että uin sen 1500 m alle puoleen tuntiin! Vaikkakin pullarilla polvea säästäen, mutta kuitenkin, kun hitaat puolivoltti käännökseni huomioi vielä. Olin ihan hepuleissani, kun olin kuvitellut, että uintini ei ole kehittynyt mihinkään. Sehän on kehittynyt ihan hitosti, jos tuollaisella ajalla uin 1500 m.

Viikonloppu valkeni niin ihanan aurinkoisessa säässä, että lähdin heti herättyäni kunnolla juoksemaan eli puoliltapäivin. Pääsin pitkästä aikaa juoksemaan 12 km lenkkiäni, kun lumet ovat sulaneet jo sen verran. Ajattelin, että se on hyvä puolentoistatunnin lenkki. Kuinkas sitten kävikään :D Ei riittänyt, vaikka koitin mennä ihan hiljakseen loppumatkan. Piti juosta vielä kilometri lisää eli vähän yli 13 km tuli lenkin kokonaispituudeksi. Näemmä se juoksukin kehittynyt sitten kuitenkin.

Lipsuin shoppailukiellossani kalsareiden verran, kun näyttivät niin hyviltä

Iltapäivällä kävin testaamassa Kehonhuolto Jumissa eli hierontamestassani Neurosonic hoitoa. Se on sellainen tuoli mikä värisee eri taajuuksilla. Hoitomuotoja on kolme erilaista: aktivoiva, rentouttava ja palauttava. Olin vähän ihmeissäni ensin siitä, mutta kyllä se rentouttava ohjelma tuntui toimivan. Kirjoitan tarkemman jutun asiasta, kun olen testannut sitä useamman kerran, niin pystyn sanomaan vaikutuksista paremmin.

Neurosonic tuolissa makoilua

Tänään sitten koin jonkun ihme valaistumisen, aurinko?, ja lähdin ulos pyöräilemään. Kaivoin Nishikin naftaliinista ja puin kolmet housut, kaksi paitaa, Lidlin pyöräilytakin, tuulenpitävän pipon kypärän alle, buffin, hiihtohanskat ja kengänsuojat. Tuulenpitävät oli päällimäisenä ja oli ihan toimiva kokonaisuus kunnes aurinko meni tunnin polkemisen jälkeen pilveen... Sitten tuli niin kylmä, että päätin suoriutua äkkiä kotiin. Lämmintä oli pyörän mittarin mukaan peräti yksi aste. 

Näillä jaksaa 3 h treenit (tuo Paulunsin Superpuuro on ihan superia!)

Ja vähän cafe lattea (kermakahvia)

Puolitoistatuntia menin ihan hissuksiin ja matkaa tuli vähän reilu 29 km mittariin siinä ajassa. Tajusin matkalla miksi tuo pyörä on niin helmi, että ihan liian vähän tullut ajettua sillä. Ilmeisesti napavaihteet tekevät sen, että se on niin tasainen polkea. Pystyy ihan oikeasti keskittymään tekniikkaan. Löysinkin vähän uusia ulottuvuuksia mm. ylämäkeen polkemiseen. Kotona poljin sitten trainerilla vielä tunnin lämpimikseni ja venyttelin päälle. 

Kevään ekat polkaisut

10 tuntia tuli tälle viikolle treeniä. Koitan vielä lisätä vähän seuraavat pari viikkoa ennen lepoa vielä. Alkaa vaan ajankäytöllisesti olemaan kohta ihan limitillä taas. Pitää yrittää kuitenkin.

4 kommenttia:

 1. Kehittymiselle peukku ylös :) ja polvelle peukku alas :(! Toivottavasti nuo polven oireilut helpottaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä nyt vähän haasteitakin olla, kun olisihan tämä nyt muuten ihan liian helppoa ;P

   Poista
 2. Toivotaan, että polvivaivat helpottaa. Haasteita on toki oltava, mutta rajansa nyt niilläkin :-D Glukosamiini on muuten kiva keksintö. Tykkään itse kuuriluonteisesti käytellä. Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivotaan todella! En tiedä vielä mitään miten se vaikuttaa, kun vasta viikon syönyt, mutta eiköhän se tässä reilun 3kk aikana selviä, mitä tuo purkillinen kestää. En kyllä usko, että ne auttavat tähän polvivaivaan varsinaisesti...

   Poista