torstai 3. maaliskuuta 2016

Hölkkääjän polvi?

Olen ihmetellyt oikean jalan kipeytynyttä polvea, joka on ollut siis sisäsyrjältä aristava. Tänään se jostain syystä intoutui oikein kipuilemaan, mutta se ei ole kosketusarka tai turvoksissa tai muutenkaan särje. Lähinnä vain rasittava ja jalan nostossa tuntuu. Googlettelin vähän, että pitäisikö vaivautua lääkärille tämän kanssa. Olen siihen kuitenkin jo viikon laittanut aamuin illoin vahvempaa Voltarenia hierojan neuvosta. 

Törmäsin sellaiseen kuin hölkkääjän polvi googletellessani. Juoksijan polvi tuntuisi olevan paljon yleisempi vaiva kuitenkin. Tämä hölkkääjä nimi tulee varmaan siitä, että esiintyy ilmeisesti useammin, kun aloittaa juoksemista ja johtuu heikoista reisilihaksista. Itsellänihän se on aika vesiselvä tapaus oikeassa jalassa eli vammajalassa. Siinä on sitä lihasheikkoutta, mutta mistään sieltä suunnalta se ei ole koskaan ollut kipeä. Tähän asti kipuilu on esiintynyt lähinnä selässä ja voisin nyt kuvitella, että olen saanut itseni suoraan, kun kipu on nyt siellä missä sen niin sanotusti kuuluu ollakin. Nyt täytyy sitten vaan koittaa vahvistaa juuri sitä tiettyä reisilihasta, että ei kompensoidu muilla. Pitää hankkia nilkkapaino.

Tässä tuleekin sopivasti oltua muutama päivä juoksematta, kun tulee uitua, ehkä pyöräiltyä ja ehkä hiihdettyä. Maanantaina venyttelin, tiistaina ja keskiviikkona juoksin töiden jälkeen 50 min ja poljin trainerilla. Tai ainakin piti. Tiistaina se vielä onnistui, mutta keskiviikkona huomasin, että oikean puolen nivunen on taas niin pahasti hiertynyt, että luovuin ajatuksesta. Onhan sitä tullutkin jo poljettua aika paljon tälle vuodelle, että ei tee suurta vahinkoa.

Olen alkanut epäilemään, että tähän asti todella hyvä satulani ISM racing 2 ei istukaan oikein enää jalkoväliini. Muuttuhan sitä, kun ylimääräinen alkaa lähtemään...

Testasin keskiviikkona Hokan Huaka kenkiä toisen kerran ja ensimmäisen kerran ulkona, kun tiet olivat sen verran sulaneet, totesin sen tiistain lenkillä, että ei tarvitse enää nastoja. Kengät olivat hyvät jo matolla juostessa ja niin olivat tielläkin. Ihan mielettömän hieno fiilis, kun juoksun jälkeen ei ole niin, miten sen nyt sanoisi... Juossut olo. Kenkien vaimennus toimii, mutta eivät aiheuta mitään vaivoja vaimennuksesta, mitä minulle on yleensä tullut. Suurin ongelma on tainnut olla jalkapohjien kipeytyminen todella pahasti. Siis niin pahasti, että en meinaa edes päästä kävelemään.

On ne niin pirtsakan värisetkin

Juoksin niillä melkein saman lenkin kuin tiistaina, mutta vähän pidemmän. Tosin nopeammin, mutta samalla keskisykkeellä. Todellakin toimivat kengät itselleni. Kevyet, vaikka vaimennetut ja muistaakseni 2 mm dropilla. Pitää nyt vaan saada tuo polvi kuntoon, että voi juosta enemmän.

Viikonloppuna sitten GoExpoon ja menen ehkä jo huomenna pyörähtämän ja lauantaina, mutta varmasti sunnuntaina. Sanotaan ainakin moi jos törmätään :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti