maanantai 29. kesäkuuta 2015

Vaihtoehtoista valmistautumista... (viikko 11)

Toiset valmistautuu kisaan treenaamalla, minä päätin sitten koittaa vähän vaihtoehtoista tapaa... En ehkä niin omasta tahdostani, mutta tekevällä sattuu. Ja tässä tapauksessa sattui aika pahasti ja sattuu vähän edelleen. Ilmeisesti, kun treenaa kovaa, niin sitten sattuukin kovaa, kun on sattuakseen.

Maanantai oli lepopäivä, niin kuin pitikin ja tiistaina menin Rajamäen uimahalliin uimaan, kun ei kylmä järvi ja vesisade houkuttanut. Uin siinä 2,5 km setin, mutta viimeisten vetojen aikana sattui. En tiedä mikä kaikki asiaan vaikutti, mutta veikkaan sen olleen surkeiden sattumusten summa. Väsytti, vitutti ja stressasi. Töissä oli ollut harvinaisen ärsyttävä päivä ja en ollut saanut jätettyä työasioita mielestäni ennen kuin tulin altaaseen. Sitten siihen sattui vielä päälle ehkä vähän huono pään asento, kun hengitin ja niinpä sitten vasemmalla puolella hartiassa/niskassa tuntui rusahdus keskellä allasta.

Kipu pysäytti uinnin ja uin päätyyn kyljelläni. Vähän aikaa kuullostelin, että jäikö tämä tähän, menikö jotain pahastikin rikki? Kipu laantui ja totesin, että ei haitaa ainakaan vaparia ja jatkoin kuitenkin varovasti loppuun. Ajattelin, että tuskin mitään vakavaa.

Keskiviikko aamuna en päässyt sängystä ylös ilman, että pidin päästäni kiinni. Koitin kaikki omasta takaa olevat lääkkeet. Ei mennyt kuin pää sekaisin, mutta vasen käsi pysyi vähän tunnottomana ja pää ei liikkunut kunnolla, niinpä totesin, että ehkä se on vaan mentävä lääkäriin, kun ei taida olla ihan normi noidannuoli tai vastaavaa.

Reilun kilometrin kävely terveyskeskukseen, ei sekään auttanut asiaan, vaan kipu tuintui hartiassa pahempana suorastaan. Siinä sitten odottelin puolisen tuntia hoidontarpeen arvioinnin jälkeen. Lääkäri tutki niskan ja hartian ja totesi, että vika on lihaksessa, mutta viikkoon en saisi treenata. Kauhistuin pahemman kerran, kun olisi se puolikas tulossa. Vaati, että en ainakaan sairasloman aikaan tekisi mitään. Kirjoitti reseptin Sirdalud 4 mg, Voltaren retard 75 mg, Parasetamol 1 mg ja Panacod. Katselin vähän silmät ymmyrkäisinä listaa ja mietin, että melko tymäkkää settiä. Seuraavaksi hämmästyin sairasloman pituutta. Se ei kyllä enää hämmästyttänyt yhtään parin päivän jälkeen... 

Ehdin terveyskeskukseen juuri ennen rankkasadetta

Olen nukkunut suurimman osan ajasta, koska lääkkeet vetävät pään niin sekaisin. Aina, kun olen ottanut setin niin pitänyt päästä 30 min sisällä jonnekin niin, että voi nukahtaa, koska taju lähtee väkisin. Perjantaina tuskailin, että miten voi olla mahdollista saada itsensä näin jumiin?! En uskonut sen olevan mahdollista, koska ikinä aikaisemmin ollut mitään vastaavaa. Noh, uskon tai ainakin yritän, että kaikella on joku tarkoitus... Ainakin on tullut levättyä, jos ei muuta. 

Pää sekaisin...

Niska ei ole enää ihan niin paha, mutta ei se vielä ole ihan hyväkään. Huomenna pitää lopettaa hurja kuuri ainakin osittain, koska en todellakaan voi muuten mennä töihin tai ajaa autoa edes. Huomenna koitan myös miten kärsii juosta. Loppuviikosta totean kisakunnon. Ihan uskomatonta, että menee näin hilkulle ja näin yllättäen. Ehkä juurisyynä on kuitenkin Kuusijärvellä kylmästä kiukutellut selkä ja väliin jäänyt hieronta. Tänään on onneksi hieronta ja toivon, että sieltä löytyy apua tähänkin.

2 kommenttia: