perjantai 19. kesäkuuta 2015

Linssejä ja laseja

Vihdoinkin Juhannus ja sen voi viettää kotona. Ainut viikonloppu ilman ohjelmaa nyt kesäkuussa. Sen kunniaksi voisin kirjoittaa sen postauksen bisneksistä, joita tuli hoidettua ennen Kuusijärven kisaa. Pitänyt jo ajat sitten, mutta kun ei vaan repeä kaikkeen.

Homma on meinaan sellainen kuin Oakleyn aurinkolasit. Olen ollut kyseisen merkin fani jo pitkän aikaa, teräsmies vielä kauemmin. Ostin joskus aikanaan lumilautalasit ja ne oli Oakleyt. Vähän kirpaisi opiskelijan budjetissa, mutta en ole koskaan tykännyt ostaa halpaa, koska se harvemmin on hyvä. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa, sanotaan :P Hyvät lasit vieläkin.

Kisoissa ja muutenkin minulla näkee ne keltaiset plehat ja ne on Oakleyn Fast Jacketit, XL linssillä. Lisäksi syy, mikä sai ostamaan ne oli, että linssit eivät hajoa sirpaleiksi, jos niihin osuu jotakin. Linssi vain venyy. Ihan vaan sillä, kun ei sitä tiedä mitä tuolla maantien varressa lentelee autoista.

Nuo keltaiset fire iridium linssit ovat vaan vähän naarmuuntuneet kovassa käytössä parin vuoden aikana ja olin menossa ostamaan uusia, mutta tulikin diili, että voisin saada linssejä ym. No mikä jottei ja olin niin onnessani, että menin sitten ostamaan "säästetyillä" rahoilla uudet lasit pyöräilyyn. Ne Jawbreakerit.

Alla olevan kuvan vasemman puolen linssit järjestyksessä:
  • Fire iridium: Parantaa näön terävyyttä. Iridium pinnoitteen ominaisuudet säätää kirkkautta ja häikäisyä. Valon läpäisy 16%. Kohtalaisesta kirkkaaseen valoon. Suojaindeksi 3. Lisää kontrastia.
  • G30 iridium: Punasävyinen hiuksenhieno Iridium pinnoite parantaa kontrastia ja syvyysnäköä siniselle ja vihreälle. Valon läpäisy 30%. Kevyestä kohtalaiseen valoon. Suojaindeksi 2. Lisää kontrastia.
  • Harmaat: Erinomaiset joka paikan linssit. Parantaa värien havainnointia kirkkaassa valossa. Valon läpäisy 18%. Kohtalaisesta kirkkaaseen valoon. Suojaindeksi 2. Neutraalit.
  • Persimmon: Suodattaa sinisen valon lisäten kontrastia ja parantaa syvyysnäköä pilvisellä säällä tai hämärällä. Valon läpäisy 61%. Vähäiseen valoon. Lisää kontrastia.

Uudet Jawbreakerit oikealla ja vanhat keltaiset Fast Jacketit ja uudet pokat ja kolmet linssit

Oikealla yhdet toiset ja niissä Fire Iridium linssit myöskin, mutta polaroidut

Oikealla esihistoriallisen vanhat :D Varmaan 20v vanhat. Hyvin kestää siis.
Fast Jacketeissa on se hyvä puoli, että niihin voi vaihtaa linssit. Kuten kuvista näkyy ja se on aika helppoa vielä. Ihan vallitsevan valoisuuden mukaan. Keltaiset linssit ovat kaikista voimakkaimmat, sitten taitaa olla nuo mustat, violetit, ja oranssit. Violetit linssit ovat se perus malli, kun nuo muut ovat XL linssit. Vähän leveämmät siis.

Vaihto operaatio

Vipstaaki auki ja linssi lähtee vähän vetämällä

Sitten vaan toinen paikalle ja se menee samalla tavalla kuin toinen lähti irti. Helppoa ja nopeaa.

Sitten vielä kuvat miltä ne näyttää päässä. Saa ehkä vähän paremman käsityksen vielä linssien tummuudesta.

 


e


Sellaisilla laseilla sitä mennään. Aika huippuja ovat täytyy sanoa. Kisoissa käytän enää juostessa noita keltaisia, kun kypärässä on visiiri. Treentessa käytän noita uusia laseja lisäksi, kun ne blokkaa tuulen paremmin. Pitää harkita otanko ne puolikkaallekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti