maanantai 4. helmikuuta 2019

Stressaa

Nyt pitää päivittää taas kuulumisia. Tammikuu meni ja johonkin se vaan meni. Tätäkin tuli yli viikko kirjoitettua. Akseli kasvaa huimaa vauhtia ja itsestäni en enää tiedä mihin sitä ollaan menossa. Työpaikalla on aika tuulista ja jänniä juttuja, niin sekin vienyt ison siivun ajasta ja energiastani. 

Tuli tehtyä lumilyhtyjä ensimmäisistä lumista

Treenit menivät hyvin viisi viikkoa. Sitten alkoi taas työjutut ahdistamaan, niin alkoi homma kärsimään. Tuli myös vähän koitettua joulukuun viimeisellä viikolla missä kunto menee. Ei ihan mennyt vielä 5h ja 30min määrissä. Kahden tunnin sauvakävely otti vähän liian koville ja pisti puhalluttamaan useammaksi päiväksi.

Vuoden ensimmäisellä viikolla, joka oli siis tuon rankan viikon jälkeen pudotimme määriä parilla tunnilla. Se oli ihan ok, mutta toisella viikolla iski ongelmia vatsan kanssa. Epäilin mahatautia, koska päiväkodissa oli sitä, mutta se kesti niin monta päivää, että kävin lääkärissä asti. Kun ei ollut tulehdusarvot koholla, niin menin sitten hiihtämään tunniksi ja se auttoikin kummasti. Alkaa tämä stressi työstä muuttumaan vissiin jo fyysiseksi. 

Se oli talven ensimmäinen hiihto ja nauratti oikein miten onnellinen pieni ihminen voi olla siitä, että pääsee hiihtämään sitä puolentoista kilometrin lenkkiä, pimeässä illalla seitsemältä. Hiihdin myös seuraavana päivänä eli 13 tammikuuta. Pelkäsin, että hiihdot loppuvat lyhyeen, niin kuin viime talvina on ollut tapana. Ei kyllä taida olla siitä pelkoa tänä talvena...

Kuutamihiihtelyä



Pidin yhden päivän breikin hiihtämisestä, kun alkoi jaloissa tuntumaan jo sen verran. Sitten taas 15.1. hiihdin tunnin. Sen jälkeen oli kyllä jalat jo aika tönköt. Pääsin onneksi keskiviikkona eli 16pvä LPG:hen. Maijun toimitilat eli Hyvinkään selkäklinikka sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa ja kyllä otti portaat sinne vähän koville :D Ei olisi seuraavan päivän kävely-juoksu lenkki mennyt varmasti niin hyvin ilman LPG:tä.

Olen nyt tehnyt kävely-juoksua 30min ja tuolle lenkille nostin juoksumäärää niin, että nyt oli puolet ja puolet, kun aikaisemmin ollut 20min kävelyä ja 10min juoksua yhteensä. Yllättävän hyvin meni :)

Perjantaina poljin sillä viikolla vielä pyörää ja sitten iski manflu, jonka sain Akselilta. Akseli oli kanssani kotona tiistain, koska oli aamulla NIIIN sairas. En saa mitattua meidän korvamittarilla kuumetta, joten lähdettiin sitten terveyskeskukseen. Siellä todettiin, että seurataan vointia tämä päivä ja siinä se sitten olikin. 

Manflu oli aika kevyt. Räin lähinnä sen viikonlopun ja sitten alkoi helpottamaan aika nopeasti. Viikon pidin taukoa ja seuraavana viikonloppuna jatkoin taas siitä mihin olin jäänyt treeneissä.

Lauantaina menin taas hiihtämään ja hiihdinkin puolitoista tuntia ja matkaa tuli reilu 10 km. Suksi ei luistanut, toiseen suuntaan oli karmea pohjoistuuli ja satoi pieniä jääpuikkoja, siltä se ainakin tuntui. Ei ollut kauhean nautinnollista, mutta tulipahan hiihdettyä. Sunnuntaina pyöräilin tunnin ja lämmitin samalla sen huoneen :D Ulkona oli nimittäin -24 ja en tarvinnut edes tuuletinta siihen viereen.

 
Oli ihan nättiä


Mutta ei kovinkaan nautinnollista


Viime viikosta sain kokonaisen ja aloitin viikon treenit keskiviikkona 45 min pyöräilyllä. Hyvin pyöri, että on tässä jotain tullut tehtyä ja vissiin vielä oikein. Torstaina kävin taas hiihtämässä tunnin juuri ajetulla ladulla. Sitä ei oltu ainakaan viikkoon ajettu sitä ennen, mutta onneksi on käyttäjiä niin paljon, että pysyy auki. Kuitenkin...

Vanhempiensa jalanjäljissä

Perjantaina hain helpotusta jaloille LPG:stä jälleen ja lauantainta jaksoi senkin ansiosta hiihtää, kun muistin laittaa jäänestoa suksenpohjiinkin. Noihin nanopohjaisiin tuppaa kertymään jäätä ja niihin on ihan oma aineensa, kun ei saa laittaa silikonipohjaisia. Tulee mietittyä minkähän laisia ympäristömyrkkyjä nuo suksenpohjiin laitettavat mömmöt ovat...

Hiihtämisen tuoman kunnon parannuksen huomaa nyt varsin hyvin pyörällä. Sunnuntaina hikoilin taas tunnin pyörän selässä ja pyöri taas ihmeen hyvin. Jotain positiivista :)

Sunnuntai hikoilut
Työtilanteen selviytymisen toivossa tässä mennään ja koitetaan rämpiä hangessa kohti kevättä samalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti