tiistai 17. heinäkuuta 2018

Kohti seuraavaa puolikasta

Vähän lomakiireitä pitänyt, niin en taas ole ehtinyt/jaksanut kirjoitella kuulumisia. Onneksi on nyt edes kunnon kesäkelit taas. En valita yhtään ja nautin helteistä. Ehkä vähän julmaa kertoa tämä, mutta onneksi meillä on nuo ilmalämpöpumput sisällä, niin pääsee aina jäähtymään välillä :D Nautittiin kyllä sisälämmöistäkin neljä yötä, kun oltiin vähän sukuloimassa viime viikolla. Oli kiva tulla kotiin.Ihanan lämmin


Nyt pitää vähän hehkuttaa, ei voi sanoa uutta, mutta päivitettyä mittauskalustoa :D Omegawave mitä olen käyttänyt jo vuodesta 2012, niin se alkuperäinen sensori luovutti jo jokunen viikko sitten. Koitin kovasti saada sitä toimimaan, mutta ei sitten millään. Laitoin viestiä aspaan ja koitin vielä heidänkin vinkeillä, mutta kuollut oli. Pyysivät käymään Otaniemiessä heidän konttorillaan, jos mahdollista, niin hekin voisivat vielä vilkaista sitä. Eilen eli maanantaina siellä sitten piipahdettiin. No, se todettiin siellä myös entiseksi. Ihmettelivät, että oli toiminut kuusi vuotta, että pitkäikäinen mokkula oli ollut.

Ihan uusi versio

Tarjosivat sitten uutta versiota hermoston mittauksella varustettuna, niin hyvään hintaan korvauksena vanhan tilalle, että eihän siitä data-addikti insinörtti voinut kieltäytyä. Lähdettiinkin sitten kotiin uusi härveli kädessä. Harvinaisen hyvää asiakaspalvelua ei voi muuta sanoa. Kirjoitan mittarista ihan oman jutun, kunhan olen nyt perehtynyt sen uusiin ominaisuuksiin kunnolla.


Mittausmokkula

Treenirintamalla on ollut pientä vaivaa, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Viimeksi, kun kirjoitin, olin saikulla oikean jalkani kanssa. Särkylääkkeistä ei ollut yhtään mitään apua eikä siinä tosiaan mitään murtumaakaan ollut. Se mistä viikon ontumisen jälkeen oli apua, alkoi ottaan jo aika lujasti päähän se, oli naprapaatti Maiju ja LPG Hyvinkään selkäklinikalla. 

Syy kipuun oli loppujen lopuksi ylempänä pohkeessa, niin kuin arvelinkin, ja Maiju käytti mm. LPG masiinan jänneohjelmaa akillesjänteeseen ja sen ympäristöön. Se oli sellaista hassua koputtelua ja kas kummaa alkoi tuntumaan jännältä kipeässäkin kohdassa. Pohje oli myös aika hyvässä juntturassa kaiken kaikkiaan. Ohjeeksi tuli vielä välttää jalan rasitusta muutama päivä, että se pääsisi elpymään kunnolla.

Otinkin siinä ke, to, pe lepiä jalan kanssa ja siirtyiltiin muutenkin paikasta toiseen autolla vähän pidempiä etappeja. Jo silloin keskiviikkona huomasin eli päivä LPG jälkeen, että jalka ei ole enää ollenkaan kipeä. Kävelin myös paljain jaloin kaksi päivää, kun se oli maalla mahdollista ja löhösin sen mitä Akselin kävelyttämiseltä ehti :D

Pieni mies samalla kaapilla kuin äitinsä aikanaan, kuten oven tarroista voi jo melkein arvata :D

Lauantaina, kun oltiin siirrytty Nokialle, kävin Liikuntapäiväkirjan Jaanaban ja Härren kanssa uimassa Vihnusjärvellä. Vesi oli ihanan lämmintä eli 22 asteista. Pitkästä aikaa ei tarvinnut uida varpaat, sormet ja naama jäässä. Muisteltiin siinä rannalla, että milloin on viimeksi ollut lämmintä tällai. Joku setä sen muisti pukukopista, kun kuunteli meidän juttuja ja sanoi, että 2014 :D Taitaa olla aika oikeassa, kun selasin vanhoja blogi postauksiakin. 2015 oli ihan kohtalainen, 2016 oli jo aika huono ja viime kesä oli ihan paska.

Säästä sen enempää jaarittelemaan, mutta uitiin Vihnuksen uimarannalta toiselle ja siitä tuli suuntaansa vähän vajaa 400 m. Ehdin uimaan sen ees taas kaksi kertaa ennen kun piti lähteä viemään Akselia päikkäreille. Kaikkien kellot näyttivät hieman eri lukemaa, mutta sinne päin kuitenkin. Oli todella kiva uida porukassa pitkästä aikaa ja sitä uintini oikeastaan kaipasikin ja kaipaa edelleen. Yksin on niin helppo uida laiskasti. Käsivarret oli ihan makaronia puolentunnin uimisen jälkeen ja siitä taisi mennä vähän yläselkäkin jumiin, kun oli niin erilainen harjoitus verrattuna aikaisempaan uimiseen avovedessä. Ylihuomenna samanlainen setti täällä "kotijärvellä" Sääksissä. Tosin pitää uida myös ilman märkkäriä vähän, että ei tule yllätyksenä Joroisilla, kun siellä ei saa käyttää sitä harvinaisen lämpimän veden takia tulevana Lauantaina.

Oltiin uimassa

Sunnuntaina uskaltauduin koittamaan miten jalka kestää juoksemista ja lähdinkin, Nokialla edelleen, sen testaamaan. Edellinen kokeilu oli viikkoa aikaisemmin 5 km ja meni sekin, mutta ei ilman kipua. Kolmen kilometrin jälkeen alkoi taas sattumaan, mutta en luovuttanut vaikka kävi mielessä. Sitten kipu vaihtoi paikkaa jonnekin päkijän huudeille jossain kohtaa ja sitten meni lopuksi vielä oikea pohje ylhäältä jumiin. 10 km meni yllättävän hyvin siinä helteessä kaikesta kipuilusta huolimatta ja ryöstin Tampereen maratonklubin vesipistettä mukillisen verran, kun sattuivat treenaamaan samalla lenkillä päinvastaiseen suuntaan. Toivottavasti kukaan maratoonareista ei kuollut janoon sen takia... Se mukillinen taisi kuitenkin pelastaa oman juoksuni :D

Kun oltiin taas mukavasti kotona, pääsin maanantaina pyöräilemään. Oli ihan fantastista ajaa tuolla hiustenkuivaajassa. Lämmin, niin ihanan lämmin ja tuntuu, että pyöräkin kulkee ihan eri tavalla kuin kylmässä. Mutta nyt sattui oikean polven sisäsyrjään, kun oikaisin jalan. PRKL. Kävin vaihtoehtoja päässäni läpi ja päädyin siihen tulokseen, että johtuu tästä jalkapohja/pohje/mikälie vaivasta. Ei se kuitenkaan mitenkään pysyvästi tuntunut olevan kipeä.

Tänään ei onneksi sattunut kuin päähän yläselän umpijumin takia. Pyörä meni mukavasti ja 5 km juoksu siihen päälle myös. Meinasi jalat mennä juostessa kovempaa kuin kunto kesti :D Kävin taas Maijun käsiteltävänä vielä illalla Hyvinkään selkäklinikalla ja sinne jäi myös päänsärky. Todettiin, kun tutkittiin oikeaa jalkaa, että johtuu vanhasta vaivasta vissiin taas kaikki ongelmat, kun paska valuu alaspäin niin sanotusti. Olen saanut löysän lonkan kuntoon, niin asento muuttuu muuallakin jalassa ja lihakset ym. aktivoituvat eri tavalla aiheuttaen kipua nyt myös polvessa. Siihenkin on nyt lämmittelyohjeet, että ei vaivaisi enempää. 


Ihana paikka, kun on ihan uusi olo aina käsittelyn jälkeen

Huomenna vielä pyörä juoksu ja torstaina uintia. Sitten olen taas valmis kisaamaan ja se on sitten lauantaina Joroisilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti