lauantai 30. toukokuuta 2015

Lahden kisareitillä

Viikko sitten lauantaina oli tosiaan jännää, kun lähdettiin käymään Lahdessa teräsmiehen kanssa. Olin saanut kunnian tutustua Lahden kisareittiin ja kirjoitanpa siitä ihan oman juttunsa, oli se niin vaikuttava. Monet kisat ovat mielestäni ihan mukiin meneviä ja kivoja, mutta tämä oli, for real, huikea reiteiltään. Täydenmatkan pyöräosuus on ehkä kaikista mahtavin. Menen kyllä sinne ensimmäiselleni sellaiselle vuoden päästä.

Kisat ovat siis Lahdessa 1.8. ja siellä on perusmatka ja täydenmatkan SM kisat. Kisatori on Lahden satamassa ja siellä on myyntikojuja ja taivassauna :D Pitää kyllä mennä testaamaan se, kun harvemmin sitä pääsee saunomaan 100 m korkeuteen! Pastaparty on muistaakseni yhdessä noista ravintolapaateista. Kesäisin satama on kuulemma ihan täynnä ihmisiä. Itse en tiedä ja täytyy myöntää, että tämä taisi olla ensimmäinen kerta Lahdessa kunnolla, ainakin aikuisiällä :D Kivan näköinen ja oloinen paikka.

Torilla patsastelua


Siinä on sitten elokuun alussa kaikkea siistiä

Kilpailukeskus, josta lähtee uintiosuus, vaihtopaikat sekä maali, ovat Lahden Mukkulan puistoalueella, noin 3 km Lahden keskustasta ja satamasta. Mukkulan Kartanohotelli ja Mukkula Camping ovat myöskin ihan siinä hoodeilla ja tarjoavat majoitus- ja ruokapalvelukokonaisuuden, jonka puitteissa kilpailuun valmistautuminen ja suorittaminen on varmasti kätevää. Ainakin täydenmatkan jälkeen :D Kisakeskus on myös suunniteltu niin, että katsojien on mukava seurata kisoja varsinkin uinnissa, vaihdoissa ja maalissa, joka on rannan ja vaihdon välimaastossa. Eli vasemmalla, kun juostaan uinnista pyöräilyyn.


Uinnin lähtöpaikka
Sinne niemennokkaa kohti uidaan

Jossain tuollapäin käännytään takaisin rantaa kohti

Laiturilta katsottuna uinnin lähtö

Uintipaikka näytti ihan superhienolta. Järvi ei ole tässä kohtaa kamalan syvä, että ei pitäisi olla edes kylmää vettä. Yleisöllä on myös loistavat paikat seurata osuutta laiturilta. Vaihtoalueelle oli rannasta noin sata metriä ja pieni ylämäki.
 
Rantasauna


Kartano ja maalialue nurtsilla. Voi ainakin kaatua pehmeälle alustalle naamalleen kisan jälkeen :D

Vaihtoalueelle, eli tuonne missä näkyy kaivuri. 

Pyöräreitin kauneimpia kohtia (kuva)

Pyöräreitistä ei tullut otettua sen suuremmin kuvia, kun käytiin ajelemassa autolla sitä. Ei tietenkään koko matkaa, koska onhan täydenmatkan osuudella sitä pituutta. Lainasinkin kuvan pulkkilanharjuseuralta tätä varten, missä näkyy reitin ehkä yksi kauneimmista pätkistä. Aivan mahtava ja olen ajanut sitä moottoripyörällä joku vuosi takaperin. Silloin olimme teräsmiehen kanssa aivan sanattomia sen pätkän hienoudesta. Koko reitti on kyllä varsin vakuuttava ja sitä ei tarvitse ajaa kuin kerran! Pyöräily on aika tasaista menoa kaiken kaikkiaan. Eli nopea reitti luvassa.
 
Sinne juostaan ja sieltä myös tullaan maaliin, kääntymään jne.

Uinnin lähtö ja laiturikin näkyy taustalla mistä voi seurata uintia hyvin
Lahden satamaan päin kuva ja tässä juostaan
Juoksu tapahtuu järven rantaa pitkin Mukkulasta Lahden satamaan ja siitä vähän ohi. Kääntöpaikka on alla olevan kuvan lammen ympäri. Perusmatkalla lenkki juostaan kerran ja täydellä neljä. Taisi olla vielä niin, että täydellä matkalla juostaan vielä musiikkilammen ympäri, että siihen saadaan se tarvittava 500 m aina lenkkiin enemmän. Se on tuo pieni pyöreä lätäkkö kartalla lammen toisessa päässä.

Kartassa näkyy lampi, minkä ympäri juostaan vastapäivään

Juoksureitin korkein kohta :D

On siis tuo silta
Maisemat ovat kohdillaan juoksureitilläkin. Suurin osa reitistä on asvalttia, mutta hiekkapätkät alussa ja lopussa tuo mukavaa vaihtelua jaloille, uskoisin ainakin, varsinkin täydellämatkalla. Yleisölle on myös loistavia paikkoja koko matkan seurata ja kannustaa kisaajia. Tällä reitillä ei varmasti tule kannustajista pulaa.

Tässä soi sitten vesiurut kesällä. Sibelius pauhaa.


Vähän kakkelilintujakin


Odotan perusmatkaa tällä reitillä ja vielä enemmän ensi vuoden täyttämatkaa. Ensi vuoden koitos kuulostaa edelleen järkyttävältä, mutta ehkä siihen ajatukseen tottuu taas kesän aikana, kun vääntää pari puolikasta alle ja yhden maratonin. Onhan se ehkä ihan lohdullista lähteä myös osittain tutulle reitille vääntämään koko päiväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti