lauantai 30. elokuuta 2014

Sinne meni

Äkkiä se kesä taas sujahti ohi ja nyt joutuu taas haaveilemaan siitä seuraavat 9 kk. No sen ajan voi sitten keskittyä kehittämään heikkouksiaan ja hiomaan vahvuuksia. Itselläni se tietää siis eniten juoksemista ja sen jälkeen uimista ja pyöräily nyt saa elää vähän taustalla jonkun aikaa. Lisäksi tässä nyt ainakin 3 kk on melko tanssipainotteista ja salillakin pitäisi jaksaa pumpata rautaa, että saisi voimaa, mutta se on vaan niin tylsää...

Kesän viimeinen viikko meni taas aika väsyneenä Vaasan jäljiltä ja en tehnyt oikein mitään. Keskiviikkona piti mennä uimaan, mutta lykkäsi sellaisen ukkosen, että jätin väliin. Sääksissä oli kuitenkin paistanut aurinko ja ollut ihan tyyntä. Tietysti. Kaivoin sitten pleikkarin tanssipelin esiin ja aloin hyppelemään sen tahdissa. Se on melko tehokasta :D Tanssin reilussa tunnissa listan kappaleet taas läpi ja halusin tietysti lisää, niin löysin interwebsistä tiedon, että niitä tulee, kun tanssii tietyllä moodilla tarpeeksi skilssejä itselleen. Oh my nyt pitää sitten tanssia joka päivä, kun tuollaisen houkuttimen laittoi. Pakkohan ne on kaikki saada.

Torstaina oli balettia ja siellä heiluteltiin taas varpaita eri tahdissa ja vahvistettiin nilkkoja. Saatiin myös ohjeet tossujen pehmittämiseen. Ne pitää suostutella yhteistyöhön :D Perusasentojen varpaillenousussa otti taas hyvin lonkankoukistajiin. Hyvää venytystä siis. Pitäisi nyt muistaa heilutella varpaita kotona ja ostaa sellainen kuminauha vahvistamista varten. Ensiviikolla ei ole tuntia, niin täytyy nyt jotenkin malttaa odottaa seuraavaan ja pehmittää tossuja odotellessa. 

Eilen oli vika kisa, joka oli Hypy cupin sprintti. Sää oli heti aamusta ensimmäisen kerran niin hyytävä, että koiran aamulenkillä oli vähän kylmä. Hirvitti miten selviää loput kisasta, kun ensin käy pulahtamassa 16 asteisessa vedessä. Päätin kuitenkin vetäistä kylmyydestä huolimatta kisa-asussa koko homman. Onhan sitä sitten koko talvi aikaa lämmitellä :D Juuri ennen kisaa oli satanut vielä ihan kaatamalla ja vähän jännäsi ehtiikö sade pois ja sataako vielä lisää.

Vaihtoalueella oli mitäs muuta kuin märkää ja kylmää. Ei huvittanut yhtään heittää vaatteita kisa-asun päältä pois. Neopreeni sukkiakaan en olisi halunnut kastella ennen järveä. Ei auta itku mäessä vaan siitä vaan sitten pulahtamaan, että ei tule yllätyksenä kylmä vesi. Ei se sitten ollutkaan niin paha kuin pelkäsin.

Vettä on
Onneksi muistin viime hetkellä ottaa neopreenisukat mukaan, kun ne meinasivat jäädä matkasta.

Ranta pällistelyä

Kellojen säätämistä :D

Sitten kunnon spurtti

Kohti ensimäistä poijua

Toiselta poijulta rantaan

Pukua pois vaan
Uinnissa tuli kylmän aiheuttama yskäkohtaus onneksi vasta juuri ennen laitureita. Selvisin paljon helpommalla siitä kuin Vaasassa, jossa se tuli jonkun 200 m ennen rantaa. Aikaa meni itselleni aika normi 15 ja risat. Ei ole kyllä uintivauhti kehittynyt kesällä mihinkään. Ei sillä, että olisin hirveästi siihen panostanutkaan.

Pyöräilemään

Juoksua kohti menossa
Varmaan kaikki muut pukivat jotain muutakin pyöräilyyn. Minä olin karski ja lähdin ilman mitään ylimääräistä. Alkumatkassa alamäkeen viima kävi polviin ja käsivarsiin kyllä aika pahasti. Takaisin tullessa kylmyys kosti, kun en saanut ylämäkeen niin paljon voimaa enää irti jaloista. Vähän harmitti, mutta ihan hyvin, kun sain pyöräilyn tempo aikaan kuitenkin eli jotain 37 min. Olin odottanut paria minuuttia kovempaa, mutta ei irronnut :P

Jollekin kierrokselle

Maaliin ja jälleen esittelen parhaita ilmeitäni kameran edessä... Kyl mä osaan...
Juoksu lähti tällä kertaa rullaamaan tavanomaista nopeammin. Ei tarvinnut kuin kilometrin kahden sijaan. Saattoihan se johtua siitä, että takana oli vain 20 km pyöräily. Voisi siis melkein kuvitella, että jokaisesta 20 km pyörällä tulee itselläni 1 km tahmeutta lisää juoksuun. Kylmä ei ollut juosta vaan juuri sopiva. Pistelin menemään yllättävän kovaa kilometrin lenkkiä, joka juostiin viisi kertaa osittain pururadalla. Nyt oli vauhti sitä, mitä sen piti olla jo viikko sitten Vaasassa. Juoksin 5 km alle puoleen tuntiin, mikä jo itsessään tuntui todella hyvältä sen lisäksi, että sain koko sprintin alle puoleentoista tuntiin. Koko homman aika oli siis 1:28:öö! JEIJ!

Nyt siis jotain ihan muuta, että jaksaa treenata ensi kesän puolikkaalle ja SM-sprinttiin tietty ja jollekin persmatkallekin. Maratonikin pitäisi juosta ensi kesänä/vuonna jossain jotenkin... Toiselle puolimaralle meinasin mennä Vantaalle lokakuussa. Sitten olisi vähän niin kuin juossut koko maratonin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti