sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kuusijärven sprintti 2014

Kisakauden avaus oli tänään Vantaan Kuusijärvellä. Oli monella muullakin väenpaljoudesta päätellen :) Paljon näin tuttuja kisaamassa ja katsomassakin. Fiilis oli katossa yleisössä ja kisaajilla. Tuntui todella hyvältä päästä taas raivottamaan "radalle". Olihan sitä 9 kk odotettukin :D Pitkä aika. 

Päivä valkeni vähän puolipilvisenä, mutta kuitenkin parikymmentä lämpöastetta oli. Kuusijärvelle mentäessä meinasi tulla vähän kiire, kun ajettiin TAAS Lahden motarilla oikeasta liittymästä ohitse. "Olik se jo tosta? "Ei aavistustakaan..." kaivaa puhelimesta mapsia "Oli se siitä" "Prkl". No en myöhästynyt tavaroiden viennistä kuin 10 min. Eli loppu hyvin kaikki hyvin sen suhteen. Onneksi ei aurinko porottanut sen enempää, koska olin aivan hikinen jo vaihtopaikan asettelun jälkeen. Sitten lähdin vaihtamaan kisakuteet.

Jotenkin tuli sellainen olo, että naisten pukuhuone olisi kutistunut edellisvuodesta. Ehkä se oli tai sitten vain kuvittelin. Kuusijärven tiloja on kyllä taidettu rempata. Tiiviistä tunnelmasta huolimatta mahtui vaihtamaan vaatteet. Näin vanhan mäkkärinikin siellä :) Uusi omistaja tajusi minut ja tervehti. Itse olin niin keskittynyt, että olin vähän pihalla. Piti siinä palata vielä tarkastuspisteelle hakemaan numero sääreen, kun mennessä oli kompressiohousut estämässä merkkausta. Jostain syystä numero ei kirjoitettu kun jalkaan. Sitten märkkäri päälle, chippi jalkaan, pipo ja lasit. Uimalakki oli edellisvuosia parempi, eikä repinyt hiuksia ja istui todella hyvin, jopa minun vesimelonipäähän.

Teräsmies keksi ostaa minulle oman narun chippiin, kun niiden valmiiden kanssa on aina vähän haasteita

Uusi ja vanha puku omistajineen sattuneet samaan kuvaan. Takanani siis.

Kala hanurissa

Lipoo huuliaan

Sit mennään

Haavi auki, täältä tulee hauki :'D
Uinti meni hyvin siihen nähden, että ollut sen parin viikon kielto. Alkuun tuli aika paljon osumaa ja meinasin saada kantapäästäkin ku edellämenijä tuli jalat edellä vastaan. Tein komean sivutaivutuksen ja sain väistettyä. Loppumatkasta sain arvottua itselleni sellaisen paikan, että sain uida aika rauhassa. Kuusijärvessä vesi on niin sameaa, että siellä on vaikea ennakoida tilanteita. Ajasta ja vauhdista ei ollut tuossa vaiheessa aavistustakaan, mutta arvioin olevani keskiryhmässä, koska en uinut yksin. Rantaan päästyäni vilkaisin kelloa joka näytti vain ajan, kun ei ole sen vyötä enää. Se näytti jotain 16 min. Tulospalvelussa oli 16:22 min.

Missä naru?

No v*ttu tässä ilme :D







En ollut ajatellut hiuksia kiinni laittaessa, että korkea nuttura ei mene kypärän alle, vaikka uimalakin alle se sujahtaa mukavasti. Pääsi pari kirosanaa...
Vaihto sujui tukkaepisodin jälkeen ongelmitta. Missään vaiheessa ei tullut sitä samaa mitä oli vielä viime kesänä, että olis huimannut ja heikottanut järvestä noustessa ja jalatkin toimivat.

Simo Hillon hurja kannustus alkoi hymyilyttämään

Puolessa välissä alkoi satamaan, mutta sain juotua

Myötätuuleen tukka putkella
Pyöräily meni hyvin. Ei mitään omia ennätyksiä, mutta ihan jees. Ensimmäinen kierros tuntui raskaalta, mutta kun muistin ottaa geelin alkoi taas löytymään tehoja. Geelin sain taidokkaasti levitettyä pitkin kasvoja, käsivartta ja pyörää. Uinti vie itseltäni kaikki tankatut hiilarit jo niin täysin, että hyydyn jos en ota tässä vaiheessa geeliä. Kierroksella oli toiseen suuntaan myötätuuli ja toiseen vastatuuli. Tuli taaskin havaittua että, vesipisarat tekevät yllättävän kipeää noissa vauhdeissa. Keskinopeus jäi 30 km/h ja pyöräilyyn meni 44 min tasan. En tiedä sisältyikö vaihto siihen vai juoksun aikaan. 

Rillit meni ihan huuruun
Juoksuun lähtökin meni ihan mukavasti. Ei taaskaan mitään ongelmaa lajin vaihdossa. Kengät olivat vain kastuneet korissa vesisateessa vähän ikävästi, niin teki tiukkaa saada niitä jalkaan. Vasemman käden sormet olivat mukavasti liimaantuneet yhteen, kun pidin geeliä siinä kädessä pyöräilyn ajan. Pussi vain jotenkin jäi siihen, kun olin pari kertaa imassut siitä.

Sieltä lähti

Toiselle kierrokselle hymyn hyytyessä

Vähän alkoi jo masentamaan vauhdittomuus
Juoksureitti oli mäkisempi kuin muistin. Mäet eivät ole pitkiä, mutta sitäkin jyrkempiä. Se hidasti entisestään huonoa juoksuani. Porukkaa alkoi pyyhkimään minusta ohi, jotka olin ohittanut pyöräilyssä. Vähän alkoi alun hyvä fiilis taas lässähtämään. Olin kuitenkin kuvitellut juoksuni parantuneen edes vähän. Vesisade alkoi tekemään polusta paikoitellen melko kuraisen. Toisella kierroksella alkoi sattumaan palleaan. Ajattelin ensin, että tulee oksennus, mutta en välittänyt puristavasta tunteesta.

Loppuun vielä kuvasarja hirveästä loppukiristä, koska en halunnut päästää enää ketään ohi. Otti niin koville se :D Paljon kovempaa meikäläinen ei taida edes päästä tuossa vaiheessa kisaa. Onneksi ei ollut metriäkään pidempi matka kyseessä, koska olisin hävinnyt kirin muuten.

Loppukiri, kun tätä mä en enää prkl päästä ohi!














Taisin ajatella jotain "pahuksen gasellit" ilmeestä päätellen :D

Kuolema korjaa kohta satoaan...
Juoksu ei tosiaan ollut kovin onnistunut esitys tänään. Aikaakin siihen meni tulospalvelun mukaan 34:25 min. Tissin välissä matkaa tehnyt sykemittari kertoi maalissa keskisykkeeksi 166 ja maksimin taisin saavuttaa tuossa lopussa, joka oli 186. Uusi ennätys siinä, kun viime kesältä taisi olla 183. Totaali maksimi taitaa olla jossain 192 korvilla, että aika tapissa alkaa olemaan. Kokonais aika 1:38 tasan. Tultiin loppukiri mimmin kanssa jaetulla 29 sijalle. Yleisessä kilpakunnossa taisi olla 41 osallistujaa tai ainakin maaliin asti päässyttä.

Edellisvuodesta aika parani melkein 20 min, mutta jäi silti vähän pettynyt fiilis. Odotin itseltäni kuitenkin vähän enemmän. Olin kuvitellut pääseväni alle puoleentoista tuntiin, mutta vähän jäi siitä. Viikon päästä on Sääksin kisat ja nyt hivenen hirvittää miten pahasti se onnistuu lyömään lyötyä. Kroppa menisi kuitenkin kovempaa, mutta kunto ei riitä edelleenkään. Se, jos joku oli hyvä, niin missään vaiheessa ei sattunut esim. lihaksiin tai hapottanut tai mitään. Tehoja siis löytyy vielä, mutta kuntoa ei vieläkään tarpeeksi.

Huomenna täys lepopäivä urheilusta, ei muuten, kun pitää siivota ja kaikkea. Ensi viikolle sitten vähän kevyttä treeniä, mutta ei sen tarkempaa suunnitelmaa vielä. Nyt taitaa tulla uni ja aika nopeasti.
 

15 kommenttia:

  1. Vau hieno raportti ja loppukiri. Onnittelut.

    VastaaPoista
  2. Hyvinhän se sit meni! :) Kuinka pitkiä nuo matkat on, voitko maallikolle valottaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 ei pitäs olla niin suuret luulot itestään :D Tää oli sprintti, jossa uidaan 750 m, pyöräillään 20 km ja juostaan 5 km.

      Poista
  3. Hienosti vedetty loppukiri. Ens kerralla sä voitat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Olihan se ehkä koko kisan rajuin osuus. Oishan se ihan kiva joskus voittaa, mut pitäis varmaan pystyä juokseen koko matka tuohon tyyliin ja se ei taida olla vielä ens kerralla ><

      Poista
    2. Hellurei taas! Sinulle on haaste blogissani: http://hietikolla.blogspot.fi/2014/06/liebster-award-tunnustus-ja-haaste.html

      Poista
  4. Upeaa Laura. Hienosti meni. Toi on NIIN kova laji.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) pääsee unohtumaan itseltä lajin kovuus, kun siihen on "tottunut".

      Poista
  5. Hieno kisakertomus! Oli kyllä mukava kisa Vantaalla :) Tsemppiä kesän muihin treeneihin ja kisoihin!

    VastaaPoista
  6. Hienosti aloitettu kesän kisat, hyvä Laura! :) Onnea!
    Tiedän kokemuksesta, että on tosi rasittavaa, kun porukkaa lappaa juoksussa ohi. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvä tietää, että en oo ainut, joka kärsii tästä :D

      Poista