sunnuntai 4. elokuuta 2013

Tirmotri

Seliselin ja valivalin vuoro :D Kävin eilen kokeilemassa miltä tuntuu uida meressä. Se oli homman pääasiallinen tarkoitus, että ei tulisi mitään yllätyksenä Ahvenanmaalla kuun lopussa. Sää oli melko lämmin ehkä jopa vähän liian lämmin minulle tuollaiseen riehumiseen, koska normaalisti vietän näin lämpimät päivät vain makoillen. Kuten tänään reilu kaksi tuntia Suomen rivieralla eli Sääksissä. Tulihan siinäkin uitua, mutta vain vähän ja rannan tuntumassa ilman märkäpukua.

Saavuimme paikalle tuntia ennen starttia, joka oli 15:30. Osallistujia ei ollu, kuin vähän reilu sata niin ei ollut pelkoa pahemmasta ruuhkasta. Mitään ei oltu kuitenkaan merkattu kauhean selkeästi niin meni vähän aikaa, kun pyöri siinä ympyrää ja ihmetteli. Sain kuitenkin numeroni ja lähdin vaihtamaan vaatteita vessaan, kun ei ollut muutakaan paikkaa siinä. Hiki oli jo siinä vaiheessa ihan armoton, kun olin saanut kiskottua vermeet päälle. Märkäpuvun vedin päälleni ihan viimehetkellä ja hyppäsin kylmän tuntuiseen mereen. 
 
Porukkaa rannassa

Vesi tuntui kyllä kelluttavan enemmän, kun sain jalkapohjat pinnalle niin helposti :D
Kaikki lähti sprinttin yhtäaikaa eli joku 75
Uinti tapahtui veneväylän vieressä. Jotenkin minulla meni lähdössä vettä toiseen kuppiin ja mietin pitäisikö pysähtyä tyhjäämään se. Totesin hetken päästä, että aika sama, kun näe muutenkaan mitään, koska aurinko paistoi vastaan. Uin sitten toinen silmä kiinni. Hukkasin hetkeksi poijun ja vasta-aallokko käänsi minua vähän liikaa oikealla, mutta parilla kiukkuisemmalla vedolla pääsin takaisin linjaan.  

Uintia vesisilmänä
Poijulla sain tarpeeksi vesisilmästä ja tyhjensin lasit. Vilkaisin myös kelloa ja minulla oli mennyt noin 6 min 300m. 

Rantaan oli enää jotain 100m ja olin uinut 14 min

Rantaa lähestyessä iski ensimmäinen kunnon ärsyyntyminen. Reittiä ei oltu merkattu kauhean selvästi niin olin ihan pihalla minne pitäisi uida ja uintini pääsi hidastumaan huomattavasti, kun tähyilin reittiä. Pitäisi muistaa, että vaikka reitti näyttäisi selkeältä ja hyvältä maalta ja veneestä, se ei ole sitä välttämättä vedestä käsin ja vielä monesti huuruisten lasien läpi. Sitten, kun pääsin vihdoin rannan tuntumaan kompuroin ensin isoihin kiviin ja vielä siihen leijuvaan mattoon... No uintiin meni noin 18min ja muutama minuutti hupeni siihen ihmettelyyn ja kompurointiin.

Pääsin ylös
Tuumaan mielessäni, että väistääköhän noi tuosta... Ei ne väistäny.
Vaihtoon meni vähän reilu minuutti. Se mikä myös ärsytti oli random tyyppien parveilu vaihtoalueella. Inhottavaa joutua kisaajana väistelemään. 

Pyöräily lähti todella tahmeasti. Heti oli ylämäkikin vastassa. Noin 2,5 km jälkeen alkoi tuntua vähän paremmalta jaloissa. En tiedä oliko se se uidessa "nautittu" merivesi vai mikä, kun alkoi sattumaan mahaan melkein heti. Onneksi olin tälläkertaa päättänyt kokeilla sitä geeliä, kun Joroisilla se unohtui auton hanskalokeroon :D Sen jälkeen olo parani vähän ja mahaan lakkasi sattumasta. Pyöräilyssä ei ollut ollenkaan sitä samaa menemisen meininkä, mikä oli ollut Joroisilla ja pyöräilyssäni yleensä on. No tuntui, että matka olikin melkein pelkkää ylämäkeä. Tietä ei oltu myöskään suljettu muulta liikenteeltä mikä aiheutti pari kertaa säikähdyksen, kun auto pyyhkäisi ohi vähän turhan läheltä ja vähän turhan kovaa. Noin 5 km ennen vaihtoa oli paha ylämäki, jonka jälkeen jalat veti ihan tukkoon. En pystynyt polkemaan hetkeen juuri ollenkaan. Vaihdoin kevyen vaihteen ja pyöritin minkä pystyin. Sitä tukkoa kesti noin kilometrin verran. Keskinopeuteni jäi vähän vajaaseen 30km/h. Aika heikko esitys minulta.

Vaihtoon tulossa

Juoksuun lähtö tuntui raskaalta. Ajattelin ensimmäisen kerran, että nyt en tule selviämään loppuun asti. 

Menossa
Juostessa alkoi kuumuus vaivaamaan tosissaan. Suolavesi/hiki kirveli silmissä ja kiristi ihoa. Aurinko porotti selkään koko matkan kääntöpaikalle. Olin jotenkin onnistunut missaamaan sen kuulutuksen, jossa kerrottiin juottopisteillä olevan vain vettä. Iski pieni kauhu kun havaitsin sen juoksun kääntöpaikalla. Piti nyt ottaa kuitenkin se mukillinen... Eipä mennyt kauaa kun mahaan tuli outo olo. Aurinko porotti kasvoihin. Teki mieli itkeä. Onneksi pistäminen iski vasta 500 m ennen maalia. 

Tulossa
Maalissa

Ja selvisin koko matkan kuitenkin. Olin 22/27 1:37:33 aika ja hävisin voittajalle +25:36. Meni kaikki osuudet hitaammin kuin Joroisilla.

Olihan se vähän sitten hölmöä, kun menin hakemaan selvityjän paitaa niin ne olivat loppu. Loppu?! Miten voi olla loppu, kun varmaan 99% osallisujista oli ennakkoilmottautunut. Ennen, kun aivoni ehtivät käsitellä tuohtuneet ajatukseni suustani ulos, niin ilmeeni muuttui jo varmaan sen verran, että antoivat minulle vastaavan, mutta STAFF paidan. Olin vaan... no... ok. Ihan vaan periaatteesta perseestä tuollainen. No kokemusta tuli kerättyä meressä uimisesta, vaihdoista ja miten geeli toimii minulla. Saavat aika paljon parantaa tapahtumaa, että menisin sinne uudestaan.

Huomenna takaisin töihin nyyh. Ihana kesäloma mihin katosit...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti