sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannustreenit

Oli varsin mukava juhannus. Kävimme mieheni veljen luona Nokialla ja menomatkalla haettiin se uskomattoman upea uusi satula ISM Racing 2. Varmaan jo arvaakin, että se oli hyvä. Se on itseasiassa loistava, oikea jumalten lahja :D Vertailin siellä liikkeessä kuntopyörällä kaikkia malleja ja jotenkin tuo mikä tarttui mukaan tuntui parhaalta omaan takamukseeni.

Pyöräilin testimielessä erään ystäväni luokse Nokialla. Matkaa kertyi yhteensä 16 km. Pyörätiet on kyseisessä kaupungissa enimmäkseen kyllä aivan järkyttävässä kunnossa! Ranteet hellänä edelleen. Monttua, railoa, kohoumaa ja vaikka mitä riitti. Sitten Vihnusjärven kohdalla on pyörätiellä jotain hiton laattaa! Takaisin tullessa menin ihan suosiolla autotielle melkein koko matkaksi. Ja sitten joku älykäs mopoautoilija keksi soittaa torvea järven kohdalla ylämäessä. Jos olisin löytänyt tämän kyseisen yksilön joltain läheisistä huoltoasemista olisin käynyt vähän juttelemassa, koska otti niin aivoon. Nuori herra voisi mennä itse kokeilemaan vaikka sillä mopoautollaan miltä tuntuu ajaa niillä laatoilla suunnilleen samaan vauhtia mitä herran kippo edes kulkee. Ai mikä road rage? :D

 Ihana kesä

Järvet tuntuvat kylmenneen nyt alkukesän helteiden jälkeen huomattavasti. Menimme Alinenjärvelle uimaan Nokialla, koska siellä oli kuulemma lämmintä vettä. Paskan marjat... Vesi oli niin kylmää, että jopa minuun sattui. Sitten potkaisin pois pyrkiessäni vasemman jalan pienimmät varpaat kaksi kertaa kiveen... Taisi tulla pientä murtumaa toiseen. Lauantaina tultiin kotiin ja illalla Sääksiin uimaan. Sielläkin oli melko jäätävää. Teräsmies luovutti aika nopeasti, koska vesi kohmetti hänet ilman märkäpukua ja minullakin teki kylmä vesi päähän kipeää. Järvestä noustuani kädet ja jalat olivat ihan punaiset kylmästä. Uin suunnilleen 500m, koska en taas yksinäni viitsinyt lähteä niin "kauas". Hämmästyin kuitenkin uinnin sujuvuudesta. Vihdoinkin en miettinyt sitä matkaa eli siitä on tullut vähän luonnollisempaa toimintaa, niin kuin polkemisesta pyöräillessä.

Olin sopinut duunikaverini kanssa, että lähdetään tänään pyöräilemään klo 11, jos sää on hyvä. No olihan se. Mutta pyörän pumppu oli jäänyt Nokialle ja renkaat oli ihan tyhjät. Onneksi kaverini toi omansa ja pelasti tilanteen. Herääminenkään ei oikein meinannut sujua. Olen jotenkin liian väsynyt eli todella loman tarpeessa. En yleensä nuku 10 h yössä, mutta nyt nukuin sen verran kaikkina kolmena yönä. Lisäksi koiralla meni maha sekaisin ja paska lensi koko yön, mutta se ei haitannut nukkumista kauheasti alku järkytyksen jälkeen :D Ja miten kova sänky voi olla selälle hyväksi, ei ainakaan minun. No takaisin pyöräilyyn. Ajoimme 50km ja ei satu mihinkään pahasti. Jumissa kyllä, mutta ei mitään sellaista kun viimeksi. Jumitkin johtuvat enimmäkseen siitä kovasta sängystä. Pientä säätöä satula ehkä vielä kaipaa ja kipeät istuinluut johtuvat vaan uutuden "viehätyksestä".

Huomenna "pääsee" uimaan sen kauhistuttavalta tuntuvan 1500m. Kyl mä selviän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti